Ужгородські гімназисти відвідали музей міліції

7
0

Днями до управління внутрішніх справ аби ознайомитися з історією крайової міліції навідалися учні ужгородської гімназії.

 

Зустріли дітей начальник УМВС Віктор Русин та голова ради ветеранів УМВС Віктор Отовчиць, який провів для школярів цікаву та пізнавальну екскурсію про історію створення закарпатської міліції. Вразили юних відвідувачів стенди з фотографіями загиблих при виконанні службових обов’язків працівників та ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Школярі пильно вдивлялися в кожне обличчя, а одна з дівчаток навіть впізнала свого дідуся. Особливий інтерес у дітей викликали зразки зброї, фальшивих грошей та підроблених документів, мотоцикл, на якому у давні радянські часи патрулювали правоохоронці та інструмент, яким користуються злодії.
 
- Сьогодні в музеї ви дізнаєтеся багато цікавого про роботу закарпатської міліції та про тих людей, які віддали усе своє життя боротьбі з бандитами. Сподіваємося, що коли ви станете дорослими ця екскурсія вплине на вибір вашої професії. А в майбутньому і ви будете патріотично виховувати своїх дітей, – звернувся до дітей Віктор Русин.
 
Із захопленням діти розглядали форму та численні нагрудні знаки Володимира Сірика, який пройшов службу від лейтенанта до генерал-лейтенанта та очолював закарпатських міліціонерів найдовше в історії міліції краю – більше 16 років. Оглянули діти також і стенди зі зразками головних уборів вітчизняних та закордонних правоохоронців.
 
На завершення екскурсії гімназисти відвідали чергову частину управління – серце обласної міліції. Оперативні чергові розповіли дітям про національні системи збору та обробки інформації, про основні заходи з особистої безпеки та дещо про злочини.
 
З хорошим настроєм та багажем корисної інформації діти подякували правоохоронцям. Повертаючись до навчального закладу вони висловили бажання іще не раз прийти на екскурсію до міліцейських підрозділів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також