Ужгородські хлопці пробіжать 100 км, щоб дівчинка могла ходити

29
0

Власне так і звучить офіційне гасло забігу «Я біжу, щоб вона самостійно ходила».

Акція присвячена 14-річній Марійці Мелеш з Іршавщини, яка після трьох складних операцій потребує серйозної реабілітації. Вартість цієї процедури невелика 7-7,5 тисяч гривень. Однак навіть вона для батьків дівчинки є великою, адже щорічно на лікування Марійки батьки витрачають 26 тисяч гривень.

Тетяна Ігнатьо, керівник освітнього Кольпінг-центру, регіональний референт, організатор акції розповіла, що 100-кілометровий пробіг проходитиме по треку від Ужоцького перевалу, через перевал Уклин, Оленівський перевал на Перечинщину і до центру Ужгорода – площу Театральну. Триватиме він у середньому 14-16 годин.

Спершу бігти вирішив Дмитро Джміль, ІТ-спеціаліст, спортсмен, учасник акції. Згодом до нього приєднався і Денис Компанієць - інженер-проектант, спортсмен, учасник акції.

Протягом всього пробігу хлопців супроводжуватиме велосипедист із необхідним запасним спорядженням та їжею, а також постійний зв'язок з радіо-ведучим.

Хлорці кажуть, що дівчинка, про яку йде мова, весь час бореться з хворобою. Так само і люди увесь час борються із собою. Отож, хлопці вирішили у такий символічний спосіб продемонструвати цю боротьбу. Жартують, що погана погода лише підсилить їх моральний дух.

Стартують хлопці сьогодні о 21:00. Бігтимуть трасою і вночі. Кажуть, що так навіть краще і безпечніше, адже у цей час менший трафік машин і точно не буде спекотно. До слова, це у хлопців перша благодійна акція. Однак, бігають вони давно. Наразі їхній рекорд -35-40 кілометрів. Вже у травні планують пробігти 150-180 кілометрів у рамках цієї ж акції. Бігтимуть з Львівської області у Закарпаття.

Акція хлопців буде водночас благодійною і пропагуватиме здоровий спосіб життя.
Щодо власне грошей, то їх можна переховувати безпосередньо на рахунок мами Марійки Мелеш.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ:
Ощадбанк с. Лисичево (Іршавського району , Закарпатської області),
МФО 312356,
ЄДРПОУ 09312190,
р/р банку 29094005500109

Призначення платежу: Для зарахування на р/р 26209010659606 - Мелеш Ганна Михайлівна.

Більше про ініціативу читайте тут.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також