Ужгородські лікарі боролися з холерою (ФОТО, ВІДЕО)

10
3

У п’ятницю в Ужгороді на базі обласної клінічної лікарні відбулись тренувальні навчання медпрацівників на випадок виявлення хворого з підозрою на холеру. Показове навчання проводилось згідно попередньо підготовленого сценарію (легенди).

«У чоловіка, який працює продавцем на ринку харчових продуктів та м’ясних полуфабрикатів, виникли симтоми небезпечної кишкової інфекції. Дружина хворого розповіла, що декілька днів тому він повернувся з Одеси, де споживав вялену рибу,  придбану на стихійному ринку.

У пацієнта відібрано бактеріологічні проби, проведено дезінфекцію приміщення і речей та доправлено «швидкою допомогою» до обласної інфекційної лікарні...»
 
І хоча в Закарпатті останній випадок холери був зафіксований ще у 70-і роки, проте  ситуація як у світі, так і в країні потребує постійної уваги та настороженості інфекціоністів. Ще свіжі в пам»яті події дворічної давнини, коли в Донецькій області на холеру захворіло 57 чоловік.
 
На показове навчання були запрошені лікарі-інфекціоністи, лікарі-епідеміологи та інші спеціалісти, які відповідають за організацію та проведення протихолерних заходів на місцях.

Медики на практиці показали поетапність надання медичної допомоги хворому з підозрою на холеру, починаючи з дій медичних працівників територіального центру екстреної медичної допомоги, поступлення хворого в інфекційне відділення обласної інфекційної лікарні, роботи Ужгородської міськрайонної СЕС у вогнищі холери, а також проведення всього комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів по недопущенню виникнення та поширення інфекції.

Крім цього, медики продемонстрували порядок забору та доставки матеріалу від хворого на холеру та об’єктів довкілля, а також порядок одягання та знімання протичумного костюму.

Після проведення показового навчання були підведені підсумки, дано оцінку дій медичних працівників, конкретні рекомендації для лікарів-епідеміологів, лікарів-інфекціоністів щодо їх дій у випадку виявлення хворого на холеру.

Коментарі

С
Софія

Шановна П. Оксана,щиро вдячна Вам за співчуття.Почнемо з того, що це ставлення до лікарів не впало на мене з неба. А звідки ви взяли що я недобра??? хіба ви мене знаєте? :)І що значить " можливо, тоді не тільки з лікарями у вас налагодяться людські стосунки." з чого ви взяли що у мене немає людських стосунуів??? )))

О
Оксана

П.Софія, співчуваю... Вам просто не пощастило в житті. Але пригадайте : "Подобное притягивает подобное". З таким негативом, дійсно, важко жити і зустріти "нормального лікаря". Будьте добріші і, можливо, тоді не тільки з лікарями у вас налагодяться людські стосунки.

С
Софія

Прочитала статтю, і на якусь мить повірила,але поті згадала що це УКРАЇНА...у нас всі лікарі сволочі!!!!! і це ще мягко сказано, за свої 27 я жодного разу не зустріла нормального лікаря, який би справді переймався здоровям пацієнта.Навіть якщо платиш гроші (у нас медицина безкоштовна!!!)вони тебе будуть до посліднього ганяти,щоб чим побільше їх із тебе викачати,навіть знаючи що не допоможуть.

Читайте також