Ужгородські моделісти мають сотні одиниць військової техніки і шукають місце для експозиції

10
0

В Ужгороді діє кілька гуртків моделювання.

 Молодь та дорослі моделісти, які виготовляють точні копії танків й літаків у масштабах від 1:144 до 1:30 радо показують їх усім охочим.

Власне, це і є головною метою моделювання – показати частину історії техніки, її красу тим, хто не знайомий з тонкощами військової техніки так, як спеціалісти. Вони її досліджують і відтворюють у папері й пластмасі. Гуртки подібного профілю діють в Ужгороді у «Падіюні», у ЗОШ №8, є такий і у Мукачеві.

Як розповів Мукачево.нет Дмитро Стельмах – керівник гуртка стендового моделювання центру технічної творчості нині моделюванням у Закарпатті займається десятки ентузіастів. Утім, головною проблемою для них є відсутність місця для постійної експозиції плодів власної творчості. Надзвичайно видовищні моделі танків та літаків більшість часу перебувають на полицях їхніх авторів, замість того, щоб бути доступними для широкого загалу. Виставкові зали готові надавати тимчасові площі для експозицій, утім, хотіли б заробити на цьому кошти.

Про досягненні і мрії сучасних моделістів, які створюють іграшковий світ – від багатопредметних діорам до шедеврів на кшталт німецької мортири «Карл» -- читайте у матеріалі-репортажі з виставки моделей, що пройшла в Ужгороді з нагоди Дня Перемоги.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також