Ужгородські митники не дали вивезти з України контрабандні цигарки

5
0

та старовинні годинники

На українсько-словацькому кордоні затримали громадян Німеччини, Угорщини та Словаччини, які намагались незаконно вивезти з нашої країни старовинні годинники, монету та майже тисячу пачок цигарок. Двоє з порушників позбулися своїх автівок, в яких везли прихований від митного контролю товар. Про це ЗІКу повідомила 15 квітня прес-служба Державної митної служби України.



У першому випадку 41-річний німець під час проходження митного контролю свідомо обрав «зелений коридор», тим самим декларуючи, що нічого забороненого через кордон не переміщує. Коли співробітники Ужгородської митниці оглянули салон його автомобіля, то в бардачку виявили два незадекларовані металеві годинники «Молния» (виготовлені до 1950 р.) та російську монету, датовану 1875 роком.



Відповідно до наказу Міністерства культури і мистецтв України годинники (наручні, підлогові, настінні), виготовлені до 1950 року та монети (українські та зарубіжні із дорогоцінних і недорогоцінних металів до 1960 р. включно) можуть бути вивезені за межі території України лише на підставі дозволу Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України. Такого дозволу у чоловіка не було.



Таким чином, громадянин Німеччини порушив митні правила, переміщуючи речі, що підлягали обов’язковому декларуванню і перевезення яких через кордон здійснюється виключно за дозвільними документами відповідних державних органів. Предмети правопорушення митницею вилучені, а їх вартість встановлюється експертами.



У другому випадку 26-річний угорець виїжджаючи з України до Словаччини на своєму автомобілі також обрав спрощену схему проходження митного контролю – «зелений коридор» – та потрапив до рук митників із контрабандою сигарет. У результаті проведеного поглибленого огляду автівки, інспектори виявили 519 пачок тютюнових виробів, прихованих у конструктивних порожнинах усіх дверцятах, задніх та передніх крилах, кришки багажного відділення іномарки. Відтак складено протокол про порушення митного законодавства. Цигарки марок «Next», «Viceroy Blue», «Прима Люкс» вартістю 1,6 тис. грн, а також автомобіль марки «Опель Астра Караван» вартістю 53 тис. грн вилучені.



В третьому випадку, 29-річний словак, повертаючись додому на автомобілі марки «Альфа Ромео», намагався вивезти через «зелений коридор» митного поста «Ужгород» 360 пачок цигарок, прихованих у газовому балоні. Проведений у боксі поглиблений огляд іномарки дав позитивні результати – балон був розділений на дві порожнини: одна – для приховування цигарок, інша – для живлення автівки газом. Коли митники зняли кришку газового датчика, то всередині виявили вміло приховані цигарки марки «Classic Red».



Ужгородськими митниками складено протокол та вилучено тютюнові вироби на суму понад одну тис. грн та автомобіль, вартістю 84 тис. грн.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також