Ужгородські митники не дозволили «приземлитися» німецькому планеру

10
0

на мільйон гривень

Працівники митного посту “Ужгород” перешкодили громадянину України перевезти через українсько-словацький кордон спортивний моторизований планер з порушенням митного законодавства. Про це сьогодні, 12 травня, ЗІКу повідомила прес-секретар Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська.



43-річний чоловік намагався перетнути кордон вночі на мікроавтобусі з причепом, на якому транспортував новенький планер моделі “VENTUS” (2008 року виробництва). Під час проходження митного контролю водій пред’явив митникам документи за довіреністю іншого українця, згідно яких вартість планера становила 75 тис. дол., а причепа “Cobra”- 5 тис. дол. Також пред’явлені митникам тимчасовий техпаспорт та рахунок фактура свідчили, що планер та причіп були придбані довірителем від однієї з канадських фірм. Однак, на підставі перевіреної інформації працівниками УСБУ та УБОЗ УМВС України в Закарпатській області, з’ясувалося, що товар придбаний зовсім іншою особою, і не в Канаді, а в Німеччині. Згідно наданих правоохоронцями копій експортних декларацій, зазначена вартість планера і теліжки вдвічі більша від заявленої водієм.



Таким чином, перевізник намагався приховати від митного контролю правдиві дані щодо вартості товару, відправника та отримувача. Складено протокол, планер та теліжку загальною вартістю 1,2 млн грн вилучено.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також