Ужгородські митці провели осінь виставкою

10
0

«Міжгірські колорити»

10 ужгородських художників презентували результати пленеру у селах Кожбеї та Рекита Міжгірського району Закарпаття на виставці «Міжгірські колорити». Про це сьогодні, 27 листопада, власкорові ЗІКу повідомила організатор пленеру Емма Левадська.

«Нам надзвичайно хотілося, аби ви вловили те, що всі ми пережили в оточенні золотих краєвидів», – зазначила Емма Левадська під час відкриття виставки. На ній представлено 24 картин. Створили їх десять представників усіх художніх спілок і об’єднань Ужгорода. Наймолодша учасниця – 13-річна Маринка Мазюкевич – член дитячо-юнацького ТО «Малий Лувер».

Профінансувати поїздку до гірського району митцям допоміг меценат.

«У перші дні ми взагалі працювати не могли, настільки були сильними враження від побаченого. З прогулянок в гори жінки приносили букети ромашок, і це в листопаді! Відверто скажу: цими днями ми ще раз закохалися в Закарпаття», – ділиться враженнями Емма Левадська.

Критики відзначили чистоту художніх творів. Зауважили, що пленер і справді дивно вплинув на авторів, змусивши їх перейняти одні в одних характери, змішати й доповнити власні манери виконання та проекспериментувати зі стилями.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також