Ужгородські "нашоукраїнці" пропонують заборонити фірмі будувати на дитмайданчику,

4
1

а мер хоче заставити її посадити дерева

Ужгородський міський голова Сергій Ратушняк змусить фірму «Терен-Торг», яка готуючись до будівництва понищила дерева в одному з мікрорайонів Ужгорода, посадити в десять разів більше дерев. Про це він заявив 23 червня в закарпатському обласному тижневику «РІО». «Це кричущий факт, але я в жодному разі не підпишу акт здачі об’єкта в експлуатацію, поки ця фірма за кожне зрубане дерево не посадить десять. Я змушу посадити їх сад, щоб компенсувати людям знищений сквер», — сказав він, повідомляє кореспондент ЗІКу.

Водночас в коментарі ЗІКу 25 червня депутат міської ради від фракції «Наша Україна» Олег Диба запропонував меру інше рішення: «Наша Україна» пропонує, якщо Сергій Ратушняк має політичну волю, винести це питання на наступну сесію й узагалі скасувати дозвіл на будівництво». О. Диба також додав: «Більше того, у такому разі ми зобов’язуємось за власний кошт відбудувати там дитячий майданчик».

Як раніше повідомляв ЗІКу прес-секретар міської ради Олег Подебрій, «22.03.06. на останній сесії Ужгородської міської ради за головування екс-мера Віктора Погорєлова земельну ділянку площею у 21 сотку було дано в оренду на 7 років фірмі «Терен-Торг». Всі документи були узгоджені і підписані за 4 дні до виборів».

Водночас коментуючи заяву прес-секретаря міськради О. Диба зазначив, що в такому разі усі решта дозволів мали надати нині чинні міські структури.

22 червня мешканці багатоповерхівок, що на вул.. Легоцького, заблокували автодорогу на знак протесту проти початку будівництва на території дитмайданчику п’ятиповерхівки та вирубування дерев.

О 17 годині за допомогою міліції проїжджу частину розблокували. Комунальні служби вивезли зрубані дерева і гілки. Однак у вихідні пікетники знов перекрили її гіллям. Сьогодні рух по ній відновлено частково.

Коментарі

І
Історик

Пропонувати меру треба не коментарях ЗІКу а в сесійній залі, якщо ти депутат. От Андрій Риба зробив запит - створили слідчу комісію, щоб розібралися, що куди і як, це робота депутата.

Читайте також