Ужгородські скаути привезли на Закарпаття Вифлеємський Вогонь Миру

5
1

тепер кожен ужгородець зможе запалити Вифлиємський вогник у своїй хаті

Пластуни зі Станиці Ужгород у складі офіційної делегації Національної скаутської організації України Пласт взяли участь в урочистій передачі Вифлеємського Вогню Миру у Відні (Автрія). Про це сьогодні, 15 грудня, власкорові ЗІКу повідомив голова Закарпатського обласного осередку «Пласту» Андрій Ребрик.

У час Різдва кожен ужгородець зможе запалити Вифлиємський вогник для своєї свічки.

Щороку перед Різдвом скаути Австрії привозять Вогонь із Вифлеєму і передають його скаутам Європи за допомогою „скаутської естафети”. Вони запалюють свої свічечки у Вифлеємі у місці народження Ісуса Христа і розповсюджують Вогонь як символ миру, любові, братерства і єдності. До цього додаються Різдвяні вітання і побажання.  Вогонь розвозять у всі кінці світу.

Символічним є те, що цей символ Миру, любові і добра діти передають дітям. Вже п’ятий рік пластуни – українські скаути – беруть участь у цій акції. Щороку до неї долучаються десятки тисяч дітей у сотнях міст, містечок і сіл України.

Вогонь постійно горить у Вифлеємі - місці народження Ісуса Христа. Перша згадка  про Віфлеємський Вогонь датована XII століттям. Тоді один із учасників христових походів привіз це Світло з Вифлеєму як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

Вифлеємський Вогонь символізує випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і світу, світло тепла, миру, радості, злагоди і сподівання. Він щороку мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового. Він є втіленням любові і миру, які Христос приніс на землю. Водночас це символ єднання зі всіма, хто є далеко, солідарності з убогими.

Вогнем з Вифлеєму  запалюють свічки вдома на Святу Вечерю. Також його передають всім, хто є далеко від рідної домівки, щоб ті, що перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.


Коментарі

М
мукачівець

хоч одні добре діло зробили

Читайте також