Ужгородські студенти відвідали Представництво ООН у Києві

14
0

В рамках відзначення Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй Міжнародного року молоді та з нагоди святкування 65-річчя ООН лабораторія країнознавства факультету міжнародних відносин налагодила зв’язок з Представництвом ООН у м.Києві з метою обміну інформаційно-навчальною літературою та організації екскурсії.

Представництвом ООН були надіслані матеріали англійською і українською мовами із даної теми для студентів факультету. Матеріали передані до бібліотечного фонду ЗакДУ, де була організована виставка, щоб привернути увагу студентів до нових надходжень та ознайомити з ними. Частина отриманої літератури зберігається в інформаційному фонді лабораторії країнознавства.

У листопаді 2010 року студенти провели «круглий стіл», присвячений обговоренню ролі миротворчої діяльності ООН як гаранта миру і безпеки в умовах сучасних глобалізаційних процесів.

Результатом піврічної співпраці професорсько-викладацького складу факультету з представниками ООН став візит групи студентів до Представництва ООН у м.Києві з навчально-інформаційною екскурсією, що відбулася 3-5 лютого 2011 року. В значній мірі організації даної екскурсії ми завдячуємо Олені Садовнік - інформаційному асистенту Представництва ООН в Україні, яка курувала наш університет у цій справі та оперативно вирішувала всі організаційні питання. Група ЗакДУ складалася з представників всіх курсів факультету міжнародних відносин, аспірантів, а також викладачів, які є кураторами академгруп.

Для студентів були прочитані кілька лекцій про діяльності ООН, про проекти, які реалізуються в Україні. Регіональний радник з питань громадської інформації Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Максим Буткевич окреслив загальну ситуацію, що склалася в Україні для біженців та осіб без громадянства, розповів про можливі шляхи покращення справ. Представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) представив презентацію про програми ЮНІСЕФ в Україні. На завершення студентам показали фільм про те, як ООН на практиці реалізує свої проекти.

Викладачі подарували Представництву ООН монографію «Гарант миру і безпеки. Миротворча діяльність ООН» від автора - доктора історичних наук, професора Короля Івана Федоровича, який займається дослідженням даного питання на факультеті міжнародних відносин ЗакДУ.

Студентів зацікавила робота даної міжнародної організації, а особливо – можливість проходження практики та стажування у структурах ООН в Україні. Найближчим часом планується налагодити роботу з підписання угоди з Представництвом ООН з метою включення даної організації до баз проходження практики для студенів факультету міжнародних відносин ЗакДУ.

Окрім навчальної складової, поїздка до м. Києва мала також і культурно-виховну спрямованість. Група відвідала такі визначні місця та об’єкти столиці, як Софію Київську (Собор Святої Софії), Михайлівський Золотоверхий собор, Міністерство Закордонних справ, Дипломатичну академію України, Майдан Незалежності, інформаційний офіс ГУАМ у м.Києві.

На Софіївській площі студентам пощастило стати свідками зйомки останніх кадрів фільму «Біла гвардія» режисера Сергія Снєжкіна за романом Михайла Булгакова. У фільмі знялися такі відомі актори, як Федір Бондарчук, Ігор Вєрнік, Сергій Гармаш, Костянтин Хабенский, Михайло Пореченков та багато інших. У масовці були задіяні понад 400 осіб, такі масштабні зйомки в центрі Києва вже давно не відбувалися.

Студенти та викладачі залишилися дуже задоволені поїздкою і вже почали планувати наступні навчально-інформаційні екскурсії в рамках організаційно-виховної роботи кураторів на ІІ семестр 2010-2011 н.р.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також