Ужгородські водії обурені бетонною огорожею на пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Німецьке»

14
6

Сьогодні 10 вересня на прес-конференції обговорювали питання проблем транзиту авто на іноземних номерах через ужгородський пункт пропуску.

Журналіст Павло Білецький зазначив, що на Закарпатті є близько 25-30 тисяч авто на закордонних номерах,з них  в Ужгороді десь 10  тисяч.

Найбільше обурює власників авто те, що нікого прикордонного служба не попередила, і плити встановили таємно. Крім того, за їх слова на жодному іншому пункті пропуску  турнікетів немає.  До того ж людей цікавить, чому стільки років не було потреби в обмеженні руху через пункт «Ужгород-Вишнє Німецьке», а зараз вона з’явилася.
 
Водії обіцяють перекривати дорогу, якщо нічого найближчим часом не зміниться.

Юрист Олександр Пересоляк з приводу встановлення бар’єрів пояснив, що була різна інформація щодо місця встановлення бар’єру. Спершу казали, що вони знаходяться на території Словаччини, зараз кажуть, що на території  України. Очевидці ж кажуть, що більшість плит знаходиться на території Словаччини і лише одна на території України. 

Зігмунд Гадар каже, що на кордоні від шлагбауму і до шлагбауму зазвичай знаходиться нейтральна зона. Але в пункті «Ужгород-Вишнє Німецьке» ця зона дуже мала.

Олександр Пересоляк всю ситуацію коментує наступним чином: « Щодо юридичної природи, то так дії повинні супроводжуватися певними юридичними актами і кожна особа повинна мати можливість ознайомитися з таким документами. Дійсно є значна кількість громадян без шенгенських віз і тому наразі чинним законодавством врегульовано порядок виїзду громадяни на територію України. Ним передбачено, що в’їзд громадян на територію України не може бути ніяким сином обмежений. Це означає, що громадянин, який перетнув кордон України повинен мати вільний доступ повернутися. Тому встановлення такого   бар’єру не відповідає закону і порушує право громадян на вільний в’їзд. Однозначно повинні бути створені умови для повернення громадян. Якщо ж це зробила словацька сторона, то Україна повинна відповідно відреагувати».

Зрештою неявку представника прикордонної служби прокоментували, як: «Люди, нас просто кинули». А враховуючи наростання конфліктних натроїв у суспільстві прикордонній службі таки варто було б розібратися з цим питанням і нормально роз'яснити його людям. 

 

Коментарі

ВК
Вася К

До Автовласника якщо побачить. Ти сам себе послухай, купив якогось Форда Фиєсту в базі, і тепер будеш розповідати пацанам, які на 5ти річних Бехах їздять, що хай на коні пересідають!!!Держава і так нас вставляє по самі "помідори", і податки ми платимо, а свої пред*яви роби, до тих хто в на біржі стоїть і гроші отримує, а сам на заробітках у Москві.

Н
николай

Если таврия сомнительного качества стоит в 2-3 раза дороже чуть годовалого мерседеса, то какая власть должна быть чтоб так ненавидеть своих граждан??? Сами же властьимущие на отечественных авто не ездят!!! А отечественные авто-это шевроле, хюндай, ваз, которые собираються на предприятиях 3-4 нардепов, которые эти же законы и принимают??? Надо как в беларусии сделать разовою пошленную на ввоз импортных б/у авто, пусть люди сами определяют на чем ездить-на комфортабельной б/у иномарке или патриотической заз форза!!! Не власть-а корумпированное кодло, которое за быдло держит весь народ!!!

В
Вася

Ніяким сином обмежений. Ужос.

А
Автовласник

Я купив іномарку, сплатив всі податки і збори. За рахунок таких платників утримуються дитсадики, нараховується зарплата вчителям, хоч і погано але розвивається медицина і т.д. . Але знаходяться хитрожопі мудригайлики які все-це обходять. Якщо хочете їздити, то платіть гроші - не маєте грошей, купуйте коні. Виощуйте виноградники, обрізуйте сади, садіть клубніку і капусту - щось заробите. Як купити і не зареєструвати в Україні іномарку, знають одні КОНТРАБАСИ, а це ізгої нашого суспільства.

Т
Т.В.О.

З моменту обрання-В.Янукович та його команда щоденно піклується про позитивний імідж України. Невідомо хто ініціював встановлення бетонного бар’єру, але зрозуміло одне, що це не перешкода для транзитних авто, а насамперед один з бар’єрів на шляху до підписання між Україною та ЄС угоди про асоціацію, яку цього року планує підписати Президент України. Хтось хоче з власної ініціативи зруйнувати плани Президента. До слова, словацькі прикордонники та митники ніяк не можуть зрозуміти шлях з Ужгорода в Ужгород через їх митницю "з миттєвим поверненням". Такого нема в жодній країні світу.

МУ
Міша Ужгород

Ось я створив групу вконтактах для дискусії нашої проблеми і консолідації спільних дій. Хто має бажання прийняти участь в розвитку групи пишіть пропозиції на стіні або створюйте обговорення! http://vk.com/club58252893

Читайте також