Ужгородську богословську академію очолив архієпископ Феодор

9
0

Саме таке рішення прийняли на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви 19 червня 2014 року.

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія розглядали зокрема і питання про доцільність посади Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки та діяльність архімандрита Віктора (Бедь) на посаді ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія.

Як результат ухвалили посаду посаду Уповноваженого скасувати, як таку, що дублює повноваження голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви.

Щодо посади ректора, то синодом було вирішено звільнити архімандрита Віктора (Бедь) як з посади Уповноваженого, у зв’язку з її скасуванням, так і з посади очільника богословської академії. Його натомість вирішили направити в клір Мукачівської єпархії УПЦ.

Новим ректором богословської академії призначили Преосвященного архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора.

Тепер останній має провести реорганізацію Ужгородської української богословської академії і у відповідності до Концепції вищої духовної освіти Української Православної Церкви. повідомляє прес-служба УПЦ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також