Ужгородську «Корону» розформували

7
0

Засідання Ужгородського міськвиконкому з приводу цього ста інших питань відбулося сьогодні, 4 вересня.

Питання цієї історичної будівлі вирішується вже довгий період часу. 

Слідчим прокуратури міста Ужгорода, в ході розслідування кримінальної справи відносно службових осіб одного з товариств краю, ще в серпні 2012 року накладено арешт на майно комунальної власності, за адресою: м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7 - готельно-ресторанний комплекс «Корона».

В подальшому, в зв’язку з набранням чинності Кримінальним процесуальним кодексом України, відомості про зазначені правопорушення внесено до ЄРДР та за результатами досудового розслідування кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

В серпні поточного року судовий розгляд даного кримінального провадження завершився. Відповідно до винесеного судом рішення, яке набрало законної сили, винних осіб засуджено, а накладений  слідчим прокуратури м. Ужгорода арешт скасовано. 

В світлі останніх рішень ужгородська влада продовжила дерибанити "Корону". 

На сьогоднішньому засіданні виконком міської ради провів поділ нерухомого майна бкомплексу на 2 частини:

- будівлі літ. А1,А2,А3,Б,В,Г загальною площею 2854,3 кв.м., адреса м.Ужгород пл.Театральна,5,7;

- будівля літ. А загальною площею 415,9 кв.м.,поштова адресу м. Ужгород пл.Театральна,7а.

З цього приводу громадський активіст і колишній член виконкому Олександр Волосянський ще вчора на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив наступне: 

"Напевно це одне з останніх "необхідних" рішень для "крадіжки" від громади міста унікальної архітектурної пам’ятки "Корона", а саме, комплекс "Корона" пропонується поділити на 2 об’єкти: пл. Театральна 5,7, площею 2854,3 м кв. і пл.Театральна 7а, площею 415 м кв.

Все це робиться для того, щоб прикрити той незаконний факт, що раніше в оголошенні на проведення конкурсу із відбору суб’єктів оціночної діяльності, була вказана площа об’єкта («Корони») - 3882 кв.м, а згідно висновку про вартість оцінюваного майна, виконаного ПП «Консалтингова фірма «Кіпріда», об’єктом оцінки є будівлі «Корони» площею 2854,3 м.кв. (різниця в площі понад 1000 кв.м).

Тобто, ймовірно спочатку ТОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД" і посадовці міськради, для зменшення ціни купівлі "Корони" не включили в оцінку об’єкту одну з будівель комплексу "Корона" площею більше 1000 м кв.

Після того, як це стало відомо в ході судового засідання, чиновники вже не змогли іти на свідомий злочин (продати 3882 м кв. замість 2854 м кв., згідно оцінки ПП "Кіпріда") і тепер змушенні продати лише 2854 м кв. комплексу (як в оцінці), а інші 415 м.кв. чи більше, можливо потім, якось продадуть цьому ж переможцю конкурсу(ТОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД")."

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також