Ужгородську міськраду змусили виконати рішення Європейського суду

15
2

За повідомленням начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області Панової Н.В. виконавча служба все ж таки змусила Ужгородську міську раду виконати рішення Європейського суду з прав людини.

Європейським судом з прав людини ще у 2009 році ухвалено пілотне рішення Іванов проти України, яке включає в себе позов Семйона Романаса Михайловича проти України за невиконання рішення національного суду України.

Виконавчий документ по даному рішенню національного суду знаходиться на виконанні у відділі примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області, а саме: виконавчий лист № 4/62, виданий 04.07.2006 року господарським судом Закарпатської області, про: “скасувати пункт 5.14. рішення І сесії 4-го скликання Ужгородської міської ради від 28.02.2006 року № 846 «Про надання, відмову у наданні та приватизацію земельних ділянок» і зобов’язати Ужгородську міську раду надати приватному підприємцю Семйону Романасу Михайловичу земельну ділянку під терасою кафе на вулиці Перемоги, 152 «а» в м. Ужгороді для підприємницької діяльності”.

Даний виконавчий документ знаходиться на виконанні ще з 2006 року, однак Ужгородською міською радою на протязі знаходження виконавчого документа на виконанні не було виконано законних вимог державного виконавця для виконання рішення суду – на чергових проведених Ужгородською міською радою сесіях депутатами міської ради неодноразово було проголошено про відмову у задоволенні виконання зазначеного рішення суду.

У зв’язку з цим, 20.12.2012 року відділом примусового виконання рішень до Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області внесено подання про притягнення винних посадових осіб Ужгородської міської ради до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ст. 382 КК України, за невиконання судового рішення.

В результаті наполегливості та вжиття всіх заходів державною виконавчою службою Закарпатської області, на черговій ХIX сесії Ужгородської міської ради VI скликання 20.09.2013 року прийнято рішення про надання приватному підприємцю Семйону Романасу Михайловичу земельну ділянку під терасою кафе на вулиці Перемоги, 152 «а» в м. Ужгороді для підприємницької діяльності, тобто рішення суду виконано.

Коментарі

ДР
до редакторив

у заголовку змисили чи змусили?

ГА
Голуб антикоррупции

Панова молодец, видно характер, профессиональное знание своего дела и настойчивость, стремление к справедливости. Уважение и гордость за таких людей.

Читайте також