Ужгородським ромам дали 2 тижні, аби спакували валізи (ФОТО)

11
14

Таке рішення прийняв мер міста Віктор Погорєлов 14 серпня на закритому засіданні, яке відбулося після того, як вдень він відвідав ромський табір в Ужгороді.

Нагадуємо, сьогодні мер міста Віктор Погорєлов разом з комісією відвідав ромський табір на Радванці, повідомивши останнім, що вони повинні виселитися протягом доби.

О 17.00 відбулася закрита  комісія  в міській  раді для обговорення цих подій між міською владою та ромськими громадськими лідерами.

На засідання були запрошені представники міліції, прокуратури, санепідслужби, газового господарства, МНС та керівники ромських спільнот, які представляють інтереси ромів по вул. Тельмана, Гранітна, Прикордонна загалом в районі Радванка.

Одним із головних питань, котре обговорювалися на комісії, є проблема самовільного будівництва в районі Радванка та створення стихійних сміттєзвалищ ромами. Вздовж та на самій протипаводковій дамбі представники ромської національності продовжують самовільно споруджувати житло. Їхня діяльність супроводжується частковим руйнуванням дамби, що може призвести до трагічних наслідків в разі прориву, під час сильного паводку.

Про результати комісії повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці ромський громадський активіст Едуард Балога.

Зокрема, він пише наступне: «Події сьогоднішнього дня відзначились небаченою жорстокістю і категоричністю з боку Ужгородського  міського голови. Варто відмітити, що офіційно було запрошено тільки Золтана Адама. Але останній зрозумів, що проблема повинна вирішуватись всією общиною і передав інформацію про зустріч Мирославу Горвату, Йосипу Адаму та Олександру Лацко.»

За словами Едуарда Балоги, Віктор Погорєлов серйозно налаштований на ліквідацію незаконних забудівель,оскільки ті, на його думку, переросли допустимі межі.

Адам Йосип отримав конкретне запитання, чому у мікрорайоні Радванка ведеться незаконна забудівля участку дамби. Відповідь була проста – «іншого варіанту для ромів не має». Після чого Йосип Адам отримав доручення розібратись хто з ромів є місцевим, а хто ні. Віктор Володимирович обмежив доручення терміном 14 днів.

«Міський голова за останні три роки не вирішив жодної ромської проблеми. Ні в освітній сфері, ні в земельній. Жоден ром не отримав землі від міської влади. Діалог між владою та суспільством відсутній, а налагоджувати даний зв’язок влада не готова», - повідомляє Едуард Балога. 

Ромські лідери зазначають, що всіма законними методами відстоюватимуть інтереси своєї меншини. Ромський громадський активіст Мирослав Горват також додав, що він разом з іншими ромськими активістами зробить все можливе, щоб зберегти існуючі поселення ромів. 

Коментарі

С
Свідомий

"Мирослав Горват також додав, що він разом з іншими ромськими активістами зробить все можливе, щоб зберегти існуючі поселення ромів" таким чином цей товариш дозволяє стихйну забудову свюди де хочуть будуватися цигани! Народ! Як їх зара із тим "громадським діячем" Горватом не зупинити то в місті: Перше - роми будуть будуватися у нас у дворі Друге - їх буде більше ніж білих Третє - почнеться епідемія туберкульозу, массові крадіжки у перехожих та в маршрутках Останнє - не дай Бог, сутички між "білими" та "чорними", і думаю нічого хорошого з цього не вийде! Тож Радванку треба рішати негайно і категорично, як заявив Погорелов.

.
..

Киби в Мукачеві так........

.
......

Погорєлов і команда молодці!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

РД
радванська дівка

ГЕТ САРАНЧУ ЧОРНУ З РАДВАНКИ!!! НАЙ ІДУТЬ РОБИТИ ЯК БІЛІ ДЮДИ!! НИЧ НЕРОБЛЯДЬ ЛЕМ ПЛОДЯТЬСЯ ЯК ВОШІ...

Z
Zoltan

Я не пророк, но увидите: никто никуда никого не выселит!

СП
Смотрящий по Мукачеву Пітьо

То розносчики хвороб, із за них наш город (Мукачево) превратився в село, повсюду коні бічають, вози їздять, повно циганів з тележками ганяють по всьому городу, жебракують...

Ю
ю

погорелов молодец!!! цыгане окупировали весь ужгород и превратили его в одну бесконечную мусорку. они постоянно раскидывают мусор из мусорок, поджигают мусорки и во дворах ужгорода постоянно стоит дым. вдоль железной дороги напротив радванки образовали стихийную свалку мусора, да еще незаконно строят свои лачуги где хотят и само собойразумеется рядом делают новую свалку! если хотят жить в украине пускай уважают наше законодательство. ( мне тоже никогда никто не дал ни земельный участок ни квартиру! я работал одновременно на 3 работах и на заработанные деньги все купил!!! пусть устраиваются на работу, а не роются в мусорках!!!) ПОГОРЕЛОВ молодец! он единственный мэр , который не побоялся навести порядок с цыганами!!!

М
Міліцішта

А де пропали Балогофани??? Мукачівські цигане уже мукачівцям депутатів облради обирають! Слідуючим буде мер міста якого мукачівцям оберуть з допомогою фальсифікацій цигане!!!!

Е
еколог

5 балів. Питань нема . Пане лендєл , беріть приклад

С
СЕРГІЙ

5 балів Погорєлову, яким би херовим мером він не був би. Якшо він виселить цю чуму з Радванки зокрема та з міста взагалі, пропоную поставити йому пам"ятник!!!

Л
лори

Молодец. Мукачево берить приклад а не продавайте калману все пидряд бо скоро в сильхози неможна буде пройти одни чорножопи

М
МНС

Віктор Погорєлов молодец !

М
мукачівець

А чого влада має ромам щось давати?? чому я повинен працювати аби щось мати и мені влада не дає нічого, а вони нічого не роблять лем дітей правлять та гроші получають задарма!!! повиселяти на острів якийсь так як у Франції... і Мукачівських не забудьте...

М
мукачівець

А чого влада має ромам щось давати?? чому я повинен працювати аби щось мати и мені влада не дає нічого, а вони нічого не роблять лем дітей правлять та гроші получають задарма!!! повиселяти на острів якийсь так як у Франції... і Мукачівських не забудьте...

Читайте також