Ужгородським злодіям припали до душі каналізаційні люки

22
1

Мабуть, відколи почали існувати пункти прийому металобрухту, з’явилися і бажаючі поцупити кришки від каналізаційних люків. Вартість такої кришки -- близько півтисячі гривень, а злодій здасть її за кілька десятків, не задумуючись над тим, що в яму-пастку каналізаційного люка може потім упасти хтось із перехожих або потрапить колесо автомобіля, спричинивши серйозну поломку. «Мисливцям» за металом до цього байдуже.

Про серйозність цієї проблеми свідчать міліцейські зведення. Так, комунальні служби Ужгорода виявили під час обстеження вулиць міста упродовж червня-липня відсутність 31 кришки люків оглядових колодязів інженерних мереж загальною вартістю близько 14 тисяч гривень. Аналогічне звернення надійшло в міське управління міліції і з Ужгородської дистанції сигналізації й зв’язку, працівники якої виявили відсутність 9 каналізаційних люків на вулицях Одеській, Тихого, Мукачівській та Дендеші.

Патрульні наряди регулярно затримують ночами “люкових” злодіїв, але їм на зміну приходять нові. Адже біля кожного люка міліціонера з собакою чи відеокамеру не поставиш... Як свідчить статистика, таким промислом здебільшого займаються представники так званого соціального дна: раніше судимі особи, “бомжі”, пияки тощо. Чимало украдених кришок правоохоронці знаходять потім на підпільних пунктах прийому металобрухту, але нерідко крадене скуповують і власники приватних котеджів та дач -- для власних вигрібних ям. Газди не бажають викидати півтисячі гривень на новий люк, от і купують кришки у сумнівних осіб, здогадуючись, мабуть, про їхнє походження. Тож міліціонери звертаються до громадян з проханням. Якщо ви стали свідками крадіжки кришок каналізаційних люків або зауважили сумнівних осіб, які везуть їх на велосипеді чи візку, повідомляйте міліцію, і зловмисники будуть затримані. Не купуйте такі кришки у підозрілих осіб, хоч як би вам такі речі не були потрібні. Адже потім ви самі або ваші близькі можете стати в’язнем ями-пастки на дорозі чи розбити на ній машину.

Коментарі

СД
Староста Дмитро

Ну по-перше треба треба вставляти тим, хто приймає ці самі люки. А по друге - люки пора навчитися робити із залізобетону.

Читайте також