Ужгородський Миколайчик влаштував благодійний аукціон (ВІДЕО)

7
2

Звіт про аукціон і його результати

Миколайчик, котрий назавжди оселився на Театральній площі в Ужгороді, і чия резиденція, як відомо, слугує поштовою скринькою, в яку усі охочі можуть вкидати свої листи з мріями і побажаннями, тішиться, що і йому вдалося спрямувати конверти за потрібним адресами. Він звітує: куди, що саме і завдяки кому…

…Миколайчик невимовно хвилювався перед аукціоном, оголошеним на 30 грудня… І от просто у визначений для акції день при завантаженні в авто зазнав ушкоджень один із найяскравіших лотів - знамените Вікно від Валентина Штефаня… «Так, шоколад – річ чудова, але усе ж крихка», - зітхнув Миколайчик і узявся вітати тих, хто, незважаючи на передноворічну метушню, усе ж знайшов час і змогу прийти на його аукціон. Що був організований, нагадує Миколайчик, для ужгородських діток… Дещо затримавши початок, Миколайчик зітхнув іще раз - адже з тих, хто обіцяв прийти, аж ніяк не всі дотримали слова, утім, дійство почалося у справді дружньому колі… Забіжимо наперед - у підсумку в конверт, саме в котрому, до речі, і надійшов до Ужгорода лист Святого Миколая – перший лот аукціону - Миколайчик зібрав 21 600 гривень.

Зупинимося на найдорожчих лотах і, звісно, знакових. У запеклій боротьбі власником Листа Святого Миколая став Олександр Солонтай. Він же придбав і твір Гаврила Глюка – «Малюнок для «Абетки».

Найбільше грошей у конверті Миколайчика залишив (але й забрав чи не найпривабливіші лоти, - підморгує організатор аукціону) Іван Волошин. Йому дістався – увага! – сам Миколайчик – перший відлиток пам’ятника, оформлений дзвіночком, а також прекрасні картини знаних митців Ігоря Панейка та Бориса Кузьми. Миколайчик аплодує!

Степан Німчук виборов картину, за котру запекло торгувалося більшість гостей аукціону – стильний натюрморт Наталії Сіми «Пані Груша». І придбав яскраву, ба навіть чуттєву роботу Олени Кондратюк. А на додачу, звісно, йому належить і комплімент від помічників Миколайчика, які запевняють – помітили навіть схвальний погляд від нього самого…

Один із, на думку помічників Миколайчика, найпривабливіших лотів - малюнок нашого класика Гаврила Глюка «Казкові сни» (рукою майстра змальований хлопчик, котрому, безумовно, сняться дива і подарунки) - здобув Віктор Трикур. Звісно, разом із повагою за вибір!

Надзвичайно експресивна і стильна картина Сергія Біби відтепер належить Михайлові Качуру разом з компліментом інших помічників Миколайчика за чудовий смак! Крім того, по секрету кажуть помічники, сам організатор - Ужгородський Миколайчик - у тісному колі наближених осіб висловив особливу шану до свого справжнього друга, який, власне, доклав чимало усиль і до його появи в Ужгороді…

Ужгородський Миколайчик тішиться, що знайшов в місті стільки справжніх друзів і небайдужих людей і щиро дякує усім митцям, котрі відгукнулися, й бажає їм натхнення а нових творчих звершень! Цілує руки чарівній Ганні – доньці Гаврила Глюка та помічниці в організації аукціону… По-дружньому підморгує своєму товаришеві Михайлові Колодку – ще й за скульптуру Оленя, котру помічники мали намір подарувати найменш щедрому гостеві аукціону, але відтак залишили для інших потреб, адже усі учасники були щедрі і щирі заради спільної мети!

Миколайчик шанує усіх, хто долучився, і підсумовує: у свій конверт зібрав 21 тисячу 600 гривень. Відтак, після того, як були дотримані усі домовленості з митцями (а частина художників у цей непростий час віддавали картини за умови певної компенсації – ішлося про 30% від отриманої на аукціоні суми), в конверті залишилося 17 тисяч 100 гривень. І Миколайчик узявся до найприємнішого і, звісно, найбільш хвилюючого…

Отже, за переліком, наданим Службою у справах дітей Ужгородської міської ради, кошти розподілили між дітьми-сиротами та позбавленими піклування. Із понад 120 таких, котрі є на обліку в Службі, обрали вихованців найсумлінніших опікунів, переважно тих, котрими переймаються бабусі і дідусі - усього 15 дітей віком від 2 і до 17 років. Звісно, не обійшли увагою і тих, кого спіткала хвороба. Хоча кошти переважно спрямовувалися для придбання дітям теплого одягу, трьом – Валентинові, Наталії і Вікторії (про цю дівчину Миколайчик дізнався, коли під час візиту до Служби його помічниця побачила на столі фахівців перелік ліків, потрібних для неї) - Миколайчик посприяв у лікуванні, сподіваючись, що ця поміч буде відчутною і зарадить проблемі. А от сестричкам Камілі і Валерії (меншій усього 2 рочки, їх мати померла через день після пологів), Маринці і Андрійкові (малечею опікується бабуся, котра не є навіть рідною кровно), Ганні, Віталієві та Іванкові - надані кошти дозволили придбати теплий одяг і взуття та отримати інші потрібні речі і подарунки – на розсуд опікунів, котрим Миколайчик безумовно довіряє.

Чотири конверти – для двох Микит, Аліни й Оленки з братиком Олександром - іще чекають на своїх власників. Миколайчик був вражений тим, що через смерть опікуна – бабусі – сироти Сашко і Оленка опинилися у притулку в Батьові. Саме цьому закладу, до речі, активно допомагають закарпатські журналісти, котрі залучають усіх небайдужих. От і Миколайчик, поява котрого в Ужгороді, безперечно, стала однією з найяскравіших медіа-подій, має намір придбати необхідні для притулку речі – а це передовсім тепле взуття для малечі, засоби гігієни, білизна та деякі медичні препарати, і, разом зі спеціальними подарунками для двох дітей зі свого переліку, відвезти до притулку.

P.S. Миколайчик наголошує: повний – детальний! - перелік із прізвищами й контактами дітей та опікунів, описом проблем і потреб малечі, а також підписами опікунів за отримані суми, знаходиться і відкритий для перегляду у Службі у справах дітей Ужгородської міської ради (Ужгород, пл. Поштова, 3, каб. 111), так само як і чеки з аптек і крамниць. Усі конверти, на вимогу помічників Миколайчика, перевіряли фахівці Служби… Це - якщо комусь недостатньо слова Ужгородського Миколайчика. Який тим часом запевняє: у новому році також неодмінно не залишить діток без своєї уваги. Тож – далі буде…

P.P.S. Ужгородський Миколайчик разом зі своїми помічниками нагадує: не забувайте вірити у дива!

Коментарі

J
jaka

Готовые продающие сайты с активным содержимым : скрипт, предназначен для извлечения прибыли с уникального содержимого сайтов,скриптов сайтов,баннеров.Предлагаем услуги проектов,раскрутки и продвижения. Новая база каталогов ссылок существенно повысит Ваш рейтинг в поисковых системах.

C
CenDyepay

Top Brand Club 20 Jun 2010 Miu Miu handbags, preview fall winter 2010 2011. views on the catwalk that nobody can neither buy nor preorder on any site or shop, prudentpressagencymodulesnewsarticle storyid wine gift baskets handbags white red leather tote bag . Trythat.ca provides high quality Gift Experiences, for special occasions for that hard to buy for person. Purchase an Experience Gift Certificate to give to trythat.ca ae messenger bag flat shoes, all brands shoes buy Gifts for grandma.

Читайте також