Ужгородський національний університет святкує 65-річчя (ФОТО)

7
0

У понеділок, 18 жовтня, Ужгородський Національний Університет відсвяткував 65-річчя з дня заснування. На урочистості з нагоди пам’ятної дати зібрався багаточисельний колектив викладачів та студентів. Відвідали свято і керівники області – очільник Закарпаття Олександр Ледида та голова обласної ради Михайло Кічковський.

Ужгородський Національний по праву вважається флагманом вищої освіти на Закарпатті. Університет є одним з кращих класичних вишів України. Сьогодні в УжНУ на 17 факультетах здобувають освіту понад 12 тисяч студентів з області та з-за її меж. Їх навчає більше 115 професорів, понад 400 – доцентів та докторів наук. Лише упродовж останніх п’яти років в університеті відкрили 10 нових спеціальностей та 4 факультети. Виш здійснює міжнародне співробітництво з понад 40 вищими навчальними закладами світу.

У рейтингу найвпливовіших навчальних закладів України Ужгородський Національний Університет посідає почесне дев’яте місце серед 27-ми класичних університетів. Це дійсно належне визнання високих заслуг перед державою наших науковців, якими видано 1600 монографій та понад дві сотні підручників і навчально-методичних посібників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також