Ужгородський селекціонер вивів морозостійкий сорт ківі

9
1

Ще з десяток років тому селекціонер з Ужгорода Генріх Стратон разом зі своїм батьком Валентином вивів морозостійкий сорт ківі, ліани якого витримують офіційно до 25 морозу, а за спостереженнями — й того більше.

 

Ліани рослини вже успішно прижилися і плодоносять практично в усіх областях України та на самому Закарпатті, ба більше — у Канаді. З однієї рослини збирають до 30 кг. фруктів.
 
А нині селекціонер завершує дослідження з виведення ще одного сорту ківі, плоди якого не матимуть незручної “шубки”, яку потрібно очищати ножем. Отримані в результаті селекції плоди, мають гладку шкірку і їх можна буде їсти як звичні для нас яблука чи сливи.

Коментарі

СГ
Стратон Генрих

Предупреждение о возможной фальсификации посадочного материала саженцев киви сорта Киви Карпат Стратона вар.«Валентайн». Сообщаю, что ООО «Киви-Ленд», Чепканич В.И.,Логин В.Ю., а также другие лица не получают от меня посадочный материал из моего питомника. ООО «Киви-Ленд» не является, и не являлась эксклюзивным поставщиком саженцев моего сорта. От их посреднических услуг в реализации саженцев киви, и всякое сотрудничество с данной компанией прекратил с мая месяца 2012 года. Заказы на саженцы киви моего сорта принимаются только по указанным номерам телефонов: 0501833251, 0508048192– менеджер Виктория, 0991206971– Валентина, а также в случае указания оплаты непосредственно на меня. С уважением, автор и владелец сорта Генрих Стратон

Читайте також