Ужгородський замок запрошує до кімнати тортур (ФОТО)

11
0

Кімната тортур в Ужгородському замку визнана кращою, у номінації "Краща туристська анімація-2009"

Туристично-інформаційний центр Закарпаття підвів підсумки цілорічного сезону діяльності в туристичній індустрії Закарпатської області та узагальнив експертну та інтерактивну інформацію щод учасників туристичного ринку за сезон 2009 року.

Унікальний проект  "Кімната тортур" переконано переміг у номінації.

Ужгородський підприємець, за кошти якої втілили в життя ідею відродження «Кімнати тортур», Маргарита Мощак розповіла: «Експонати ми відтворювали по малюнках, по ескізах середньовічних, по гравюрах, ми спілкувалися з людьми, які це вивчають, надіслали мені фото із Брна, а ще з Верони із Музею тортур ми багато чого отримали».

Також на відвідувачів чекає "Кімната тортур" та дегустаційна зала кращих закарпатських вин у старовинних підвалах Ужгородського замку.

Створення дегустаційної зали та експозицій "Історія Ужгородського замку", "Кімната тортур" – це перший в Україні вдалий проект на базі музейного закладу, в якому поєднано бізнес-ідею створення якісного туристичного продукту і культурну та соціальну складові  збереження історичної та архітектурної спадщини.

Історики кажуть, що вперше в Україні кімнату тортур «відновлено» саме на тому місці, де вона діяла понад 4 століття тому. В Угорській державі спеціально відведені для тортур кімнати діяли лише у двох замках – нині Ужгородському та в Егерському.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також