Ужгородсьий районний будинок культури відзначив свято "Покров Пречистої Богородиці" (ФОТО)

6
0

12 жовтня вокальна студія «Намисто», що працює при Ужгородському районному будинку культури, гостинно запросила до себе в гості своїх друзів, батьків, знайомих, щоб разом відзначити велике духовне свято – «Покров Пречистої Богородиці».

Це свято вже десять років підряд святкують у «Намисті», і, за доброю традицією, діти співають народні і духовні пісні, прохають Богородицю про захист  і допомогу для своїх родин.

Події, що відбуваються в нашій державі, не дають приводу до радощів і веселощів. Щоб якимось чином допомогти і підтримати учасників АТО, наших захисників, виникла ідея благодійного ярмарку дитячих виробів, тістечок і напоїв. 

"Ми  назвали  свій  концерт  «Свята Покрово, Україну заступи!»  і  провели його на майданчику перед Ужгородським РБК. Дякуємо батькам наших «Намистинок», які активно підтримали цю ідею. Всі разом  – і діти, і дорослі   - ми звернулися в щирій молитві до Богородиці  про заступництво, захист і Святий Покров від ворогів для нашої прекрасної  України, для її мужніх героїв – захисників, адже спільна молитва – велика сила!", - пише Тетяна Раховська , художній керівник Ужгородського РБК, керівник студії «Намисто», керівник народного вокального ансамблю «Оріховчанка». 

Для участі у концерті було запрошено народний вокальний ансамбль «Оріховчанка» сільського клубу с.Оріховиця. Учасниці ансамблю виконали декілька духовних пісень, прикрасили концерт популярними українськими піснями, яким підспівували всі глядачі. І, звичайно, «Оріховчанка» не залишилась осторонь від нашої благодійної акції. Для продажі дівчата напекли дуже смачні «цігльовані крумплі» з салом.

Увазі глядачів була представлена театралізована сценка у виконанні учасниць ансамблю «Намисто» про народні звичаї на Святу Покрову.

Прозвучали духовні пісні і молитви «Через поле України», «Отче наш», стрілецька пісня «Ой у лузі червона калина», «Козацькому роду нема переводу», адже  для козаків Покрова була найбільшим святом. Прозвучали пронизливі вірші української поетеси Оксани Максимишин – Корабель.

Під час акції було зібрано 2601  грн. Ці кошти будуть направлені для придбання бійцям АТО теплого одягу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також