Ужгородці просять Кличка захистити їхній майданчик

9
0

Нещодавно, до Закарпатської організації партії «УДАР Віталія Кличка» звернулись мешканці ужгородської багатоповерхівки, що по вул. Володимирській в Ужгороді. Вони переймаються, що сквер та зелену зону, що прилягають до їх будинку, хоче в них забрати підприємець-забудовник.

Як розповів голова закарпатського «УДАРу» Валерій Пацкан, суть справи полягає в тому, що минулого року Ужгородською міською радою було прийнято рішення про передачу забудовникам багатоповерхівки по вул. Володимирській ділянки в сервітут (обмежене право користування землею - ред.). Дізнавшись про ситуацію, що склалася, мешканці цього будинку звернулися за допомогою до «УДАРу», адже ніхто не може гарантувати, що ділянку їм повернуть.

«Відтак, ми вирішили звернутися до міського голови із запитом, щоб з’ясувати, як так сталося, що при підготовці проекту рішення, працівники Ужгородського міськвиконкому приховали факт, що ділянка, яку просив забудовник для потреб будівництва – це дитячий майданчик. Не знаючи такого принципового моменту справи, депутати прийняли помилкове рішення, яке суперечить інтересам мешканців Ужгорода», - розповів Валерій Пацкан.
«Наш запит мер направив до архітектури міста. На останній сесії депутати, більшістю голосів, прийняли його. Тож, найближчим часом ми чекаємо відповіді, на основі якої і буде вирішено, що з цією справою робити далі», - розповів депутат Ужгородської міської ради Буланов. За його словами, він не виключає можливості судової тяганини. Хоча, за словами мешканців будинку, до них вже приходили представники забудовника і запевняли, що всі суди мешканці будинку програють.

«Свого часу, для створення цього двору спеціально знесли два приватні будинки. Свого часу він увійшов у трійку кращих майданчиків України. За 20 років своїми силами, як могли, ми постійно його впорядковували: змайстрували пісочницю, гойдалки, лавиці, турніки, насадили дерева – сливи, горіхи, черешні, айву», - розповіла мешканка багатоповерхівки, що по вул. Володимирській, Урсула Болонська.
Мешканці переймаються, що забравши в них ділянку,ніби-то на рік, забудовники захоплять її назавжди. 

До якого часу в обласному центрі будуть правити свавілля і враховуватись інтереси певної групи людей? Це питання також залишається відкритим.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також