Ужгородці рятували ставок на "кірпічці" наповнюючи його водою (ВІДЕО)

7
5

Люди вигукували "Громада має силу!", «Слава Україні!» та стали живим ланцюгом довкола ставка, а потім вилили до обмілілої під час літньої посухи водойми принесену з собою воду.

Як повідомляє репортерка ZIK-Стрім Вікторія Жуйко-Сабо, це вже не перша екологічна акція місцевих мешканців, які обурені намірами приватної фірми засипати озеро та звести на його місці низку комерційних об’єктів. Люди стверджують, що це єдина водойма та зелена зона у величезному спальному мікрорайоні Ужгорода. Якщо її ліквідують, то місцеві мешканці будуть позбавлені місця для прогулянок і відпочинку на природі. Тому люди виступають проти внесення змін до Генплану міста, які дали «зелене світло» приватним компаніям на забудову рекреаційної зони.

«Зелена зона вкрай необхідна для комфортного проживання городян. Нині влада чекає, що озеро висохне або перетвориться на болото, щоб тоді легко віддати цю територію під забудову. На сайті міськради з’явився проект, який нібито обговорюється з громадськістю. Ним передбачено створення на місці озера торгово-розважального центру, кількох багатоповерхівок, кіно- та льодових палаців. Фактично пропонується ліквідувати зелену зону. Ми проти цього, бо людям нікуди буде піти відпочити на природі», – розповіла представниця ініціативної групи мешканців Оксана Станкевич-Волосянчук.

Коментарі

В
Василь

Громада повинна захистити парк від забудовників. Наші діти там гуляють кожного дня, в активістів є плани на облаштування. Це дуже важлива зелена зона для міста!

М
Микола

Тєму із забудовами у парку мутять ЄЦуни під прикриттям будівництва хоспісу (Таня Козак, депутат від ЄЦу).

К
к

бля,се піздец..долбойоби феєричні....

Х
ха-ха

Асфальт покласти, озеро закатають:)) Моя думка така: Вичистити, зробити парк, точніше аквапарк з атракціонами! Або поставити зоопарк такий як в Європі, савдеп не потрібний. Представте собі охайні доріжки і тварини як у Ніредбгазі! Хочу був би запах, жильці жалувалися би. Так блін якого фраса в Ужгороді нема зоопарку? Боздошский парк ідеальне місце, ближе до нової лінії зробити нормальний зоопарк!

$
$$$

Срала я Украiнi! во придурки заняться больше нечем!!!!

Читайте також