Ужгородці теж відзначили Зелені Свята (ФОТО)

9
0

Вчора у Кафедральному Соборі відбулася Святкова Божественна Літургія в честь празника Пресвятої Тройці

В понеділок, 9 червня, Церква Христова святкує празденство на честь Пресвятої Тройці. У цей світлий празник у Хрестовоздвиженському греко-католицькому Кафедральному Соборі Ужгорода відбулася Велика Святкова Божественна Літургія на церковнослов’янській мові, яку відправив настоятель Кафедрального Собору о. Іван Тидір у співсужінні о. Павла Сабова.

На святкове Богослужіння до Хрестовоздвиженського греко-католицького Кафедрального Собору прийшли вірники не тільки з обласного центру Закарпаття, але й із багатьох районів нашого краю.

У час Божественної Літургії о. Іван Тидір виголосив проповідь, яку усі присутні у Святій Церкві уважно слухали та прийняли до своїх щирих сердець. Він розпочав свою проповідь словами: «Кожного дня, возлюблені в Христі браття і сестри, перед початком молитви, або Боговгодних справ, творимо на собі хресне знаменно: «В Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа», чим підносимо наше людське єство до Небесної Домівки, де знаходиться Найдовершеніше Єство – Господь Бог, славимий в Пресвятій Тройці. Від самого народження з лона наших земних матерів в Тайні Святого Хрещення та Миропомазання іменем Пресвятої Тройці вступаємо до Христянської Божої родини, несучи через всю життєву дорогу викарбуване ім’я христянина».

Після Божественної Літургії, усі присутні вийшли із Божого Дому і урочистою процесією відбувася Хресний Хід навколо Кафедрального Собору, в якому взяли участь: о. Іван Тидір, о. Павло Сабов, о. Андрій Барна, о. Владислав Ігнатишин, о. Роман Курах та вірники. На останньому обході, читались чотири Євангелія про Святого та Животворного Духа Божого, після чого відбулися уставні многоліття.

По закінченню Хресного Ходу, біля Святої Церкви також відбулося святкове Мировання та роздавалася вірникам освячена дора, повідомляє кафедральний вісник УжНУ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також