Ужгородці, у дворі яких зводять торговий центр, звертатимуться до прокуратури

10
0

Мешканці будинку на вулиці Фединця, у дворі якого має постати новий торгівельний заклад б’ють на сполох. Вони звернулися до Мукачево.net із проханням висвітлити проблему.

Як зазначають мешканці, будівництво у їх дворі розпочалося невдовзі після виборів. Жодних дозволів на такі дії у людей не просили, вони ніде не давали згоди. Їх тільки поставили перед фактом, що невдовзі у дворі постане 4-поверхова будівля.

Наразі, як переконалося Мукачево.net  у дворі вже зводять фундамент. Мешканці будинку зазначають, що вже звернулися і до міського голови, і до відділу архітектури, однак відповідей поки не отримали. Будівельні роботи у дворі тривають, за словами мешканців, робітники вже дісталися комунікації і навіть пробили каналізаційну трубу. Також на будівлі почали з’являтися тріщини. 

У зверненні до міського голови люди зазначають, що забудова двору здійснюється за схемою, яка порушує будівельні, протипожежні і санітарно-гігієнічні норми.

Також  вони стверджують, що відстань, на якій зводять нову будівлю від їх помешкань – дуже мала, вона не дозволить на територію двору в’їзд пожежної машини, а «ступінь вогнестійкості старого будинку не дозволяє таку щільну забудову, так як будинок з дерев’яним перекриттям та дерев’яним дахом».

Окрім цього, за словами мешканців, нова будівля  повністю перекриє доступ сонячного світла до помешкань, а це також є суттєвим порушенням Державних Будівельних норм України. Такожпри будинкова територія слугувала для  господарських цілей мешканців. Зберігання власного транспорту, нині ж вони ризикують залишитися без неї.

Люди просять міську владу перевірити законність проведення будівельних робіт, адже йдеться, зокрема і про забудову історичного центру міста, а вданому випадку не враховуються особливості історичного середовища, що негативно вплине на зорове сприймання пам’яток та їх комплексів.  
  
Мукачево.net із запитанням щодо законності проведення будівельних робіт звернулося до головного архітектора міста Олександра Шеби.    

«Протягом 10 років міська влада  намагалися власників цих будівель заставити знести ті страшні одноповерхові будівлі. Зараз так сталося, що там є один власник, і він зробив проект тої забудови. На скільки я знаю, там буде лише три поверхи. Цей проект розробила група відомих архітекторів. Я вважаю, що цей проект не нашкодить місту. Там іде забудова на місті будівель, які існували раніше. А будівельні і санітарні норми – це відповідальність генерального проектувальника, який за це несе відповідальність, йому треба задати усі технічні питання» - зазначив пан Олександр Шеба.

Тим часом на допомогу людям ідуть депутати.   «До нас звернулися люди, які живуть у цьому дворі. Вони зазначили, що там тишком почалося будівництво 4 –поверхової  будівлі. Вона закриє їм вид з вікна. На їх думку не дотримані санітарно-будівельні норми. Наразі це питання вивчається групою депутатів і членом виконкому. Готується звернення у відповідні інстанції, аби дійти якогось висновку. Якщо є порушення законодавства – їх треба усунути, а винних осіб притягнути до відповідальності.  Якщо доведеться, будемо зв’язувати і з правоохоронцями» - розповів Мукачево.net член Ужгородського міськвиконкому Олександр Волосянський.

Як стало відомо Мукачево.net люди мають намір звертатися до прокуратури. 
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також