Ужгородці взяли участь у інтеграційному курсі, що відбувся у Варшаві

6
0

З 4-го до 16-го липня у Варшаві відбувся інтеграційний методично-культурний курс для вчителів та молоді зі сходу. Організований він був Католицьким товариством польських вихованців варшавського відділення, а також інститутом освіти Польщі та колегіумом Святого Станіслава Костки.

Проводився на теренах Варшави та її околиць за фінансової підтримки Сенату Речі Посполитої Польщі, учасниками якого були представники багатьох країн зі сходу, таких як Україна, Білорусія, Росія, Молдова, Грузія, Арменія та Казахастан.

Представлення курсу відбувалося у різні способи – одні учасники співали та танцювали, інші – читали вірші та оповідали історії своїх країв та держав. Незвичним було те, що деякі учасники, навіть не знаючи польської мови, змогли приготувати та продемонструвати свої виступи.

Серед гостей та організаторів був також віце-директор полонійного бюро Ромуальд Ваньчовскі, котрий відзначив,що проведення таких курсів та занять дає змогу впровадження нових методів навчання і обміну досвідом. Також віце-директор отримав інформатор, який спрямований на діяльність на річ Польщі від учасників з Ужгорода.

Результатами курсу та усього заходу загалом було проведення розважального вечору та видача дипломів усім учасникам кількістю понад 100 осіб. Останнім кроком було підняття організаторами та учасниками питання про те, аби й надалі проводити подібні заходи та обмін досвідом між Польщею та країнами колишнього СНД та Європи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також