Ужгородцям представили підводний світ в мініатюрі (ВІДЕО)

25
1

Сьогодні, 8 лютого, в Ужгороді відкрилась перша на Закарпатті виставка-конкурс найменших за розміром акваріумів.

Про це повідомляє репортерка ZIK-Стрім Вікторія Жуйко-Сабо

П’ятнадцять так званих нано-акваріумів виставили в ужгородському кафе-барі «Акваріум».  За умовами конкурсу, вони мали бути оформлені в стилі природного акваріума з використанням коренів, камінців, а також різноманітних за структурою та забарвленням акваріумних рослин і не містити штучних елементів. Кожен з них пристосований для певних мешканців – мініатюрних рибок, креветок, равликів.

«Така ідея у нас була вже давно, але тільки тепер Клуб акваріумістів Закарпаття згуртувався і організував цю виставку, щоб кожен власник нано-акваріума зміг проявити себе і продемонструвати своє вміння іншим. Кожен акваріум неповторний, гарний по-своєму», -- зауважив автор ідеї конкурсу Олег Диба.

За словами організаторів, оздобити нано-акваріум набагато складніше, ніж великий, адже треба підібрати рибок і рослинки, яким достатньо невеликого простру. Серед творців мініатюрних акваріумів здебільшого були дорослі закарпатці, які надзвичайно відповідально підійшли до створення маленьких водних світів.

«Люди дуже старалися, працювали над своїми проектами. Назви композицій підбирали ретельно, все робили з душею», -- зазначила голова Клубу акваріумістів Закарпаття Тереза Лазар.

Конкурс акваріумів триватиме до 22 лютого. Того ж дня відбудеться нагородження переможців, яких визначатиме об’єктивне та професійне журі з Харкова. Але висловити свою думку щодо представлених робіт мають змогу всі відвідувачі виставки. 

Коментарі

У
ужгородець

гарно, молодці, що робите таку справу

Читайте також