Ужгородцям розказали про громадську підтримку при подоланні стихійного лиха

3
0

Протидія стихійному лиху, організація заходів з ліквідації їх наслідків все актуальніше постає не тільки перед відповідними державними структурами, а й громадськими організаціями. Участь громадськості в таких заходах є одним з факторів успішного подолання наслідків таких катастроф.

В Угорщині  створено  ряд таких  громадських  об’єднань.

У п’ятницю представники одного з них  – Сейкельского громадського  обєднання  з ліквідації наслідків  стихійних  катастроф та  цивільної оборони- побували на  Закарпатті, де знайомилися з досвідом  участі громадськості в таких заходах.

Відбулася їх зустріч  з  заступником  голови обласної ради Андрієм Сербайлом.

Як  заявив  керівник цього  обєднання Гейза  Колчар,  в Угорщині добре розуміють необхідність обєднання  зусиль  органів  влади та громадськості для подолання  наслідків стихійних лих, зокрема  повеней, пожеж  та інших  негативних явищ, тому на це  виділяють  значні  кошти.

Європейський  Союз також передбачає  виділення на  це відповідних  фінансових ресурсів. І враховуючи те, що повені  беруть  початок  у горах,  необхідно  протипаводкові  заходи здійснювати спільно, реалізуючи  програми транскордонної співпраці.

Андрій  Сербайло  запевнив, що з боку  органів  місцевого самоврядування буде  надаватися всебічна  підтримка створенню подібних громадських  об’єднань в області, пише прес-служба Закарпатської облради.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також