Ужгородців запрошують на унікальний показ фільму "ДепешМод"

11
0

За мотивами роману Сергія Жадана було знято короткометражний фільм "ДепешМод".

23 вересня 2013 року у Харкові відбувся прем’єрний показ фільму.

У повісті Сергія Жадана «Депеш Мод» йдеться про харківських пацанів початку дев’яностих років минулого століття. За сюжетом троє друзяк шукають четвертого, щоб сказати йому про самогубство вітчима. В одній із квартир вони знайшли знайомого Какао, який їм і повідомив про місце перебування зниклого Саші Карбюратора. В цій самій квартирі під впливом легких наркотиків Вася Комуніст і ще один персонаж фільму на прізвище Жадан слухають вечірню передачу про британський гурт «Депеш Мод».

Режисер картини – Михайло Лукьяненко.

У стрічці показуються події частини глави роману «Ріка, яка пливе проти власної течії». Режисери також обіцяли у разі успіху зняти ще вісім-десять епізодів стрічки, котра переросте у повноцінний серіал, в якому відтворюватимуться події всього роману.    

Ідея екранізувати «Депеш Мод» Михайлові Лукьяненко прийшла спонтанно. Одного дня студенти запросили його познімати свою постановку уривку з цього роману. Матеріал настільки сподобався режисерові, що він взявся за роботу над цією стрічкою. Наразі він впевнений, що це суто артхаусний проект, який має бути незалежним до кінця.

Сам письменник не приймав участі у зйомках. Єдине: коли автори фільму звернулись до нього за дозволом про екранізацію, він сказав: «Та знімайте, заради бога».

Організатори показу наголошують, щол фільм ніколи не вийде в мережу. 

Режисер: Михайло Лук’яненко
Виробництво: MYSHORTCINEMA films
Хронометраж: 51 хв.
Вартість квитка 20-25 грн.

Показ пройде 29 березня о 18:00 у  Funky Lounge (вул. Швабська, 51А)

Останні новини щодо показу фільму тут.

Мукачево.net 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також