Ужгороду та Мукачеву загрожує землетрус силою 5,5 балів

4
0

Експерти Організації об’єднаних націй попереджають, що столицю Японії, Мексики, Індії, Ірану та Індонезії, а також декільком самим густонаселеним мегаполісів світу - Нью-Йорку, Лос-Анджелесу, Стамбулу, Мумбаї, Шанхаю і Калькутті загрожує руйнування в результаті потужних землетрусів.

Більшість із цих міст стоять на розломах материкових плит, що знаходяться під постійним тиском. А оскільки на їх активність впливає Сонце, яке в останнє десятиліття демонструє підвищену активність, можна говорити, що найближчим часом тиск в розломах підвищиться.

«У нас поки що все стабільно, сила підземної енергії більш-менш однакова. Нові поштовхи очікуються, але вони не повинні призвести до сильних руйнувань, - заспокоює заввідділом сейсмонебезпечній Інституту Геофізики України Олександр Кендзьора. - Але Україна все ж таки періодично піддається сильним землетрусів. У 1927 році 8-бальні поштовхи потрясли Крим (тоді впали в море шпилі Ластівкового гнізда. - ред.), У 2002-м - шестибальною були близько Тернополя, не так давно 4-бальний землетрус стався в Кривому Розі і кілька 7-бальних – на Закарпатті».

За картами загального сейсмічного районування України, Протягом наступних 50 років землетрус силою до 6,5 балу за шкалою Ріхтера може потрясти Севастополь, Ялту, Алушту, Керч, Ізмаїл, Рені, а силою до 5,5 бала – Ужгород, Одесу, Мукачево, Іллічівськ.

Редакційний матеріал порталу "Мукачево.нет"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також