Ужгороду загрожує епідемія грипу (ВІДЕО)

11
0

Два нових і небезпечних штами вірусу циркулюватимуть Україною цього сезону – такі повідомлення лунають в інтернет – виданнях, де водночас з'являється реклама диво-ліків, приймаючи які ніби то і ви одужуєте, і інших не заражаєте. Медики ж кажуть: незвичний вірус очікують тільки один і той, який уже атакував Україну близько п’яти років тому.

Грип наступає на Україну.

На Закарпатті рівень захворюваності щотижня зростає на 10 – 15 відсотків, і навіть з такими показниками ми  другі з кінця антирейтингу. Масові щеплення в краї вже провели, в тих же, хто таки наважиться на вакцинацію самостійно, ще є близько двох тижнів на укол і вироблення імунітету.

Спеціалісти з цим радять не зволікати, адже вірусів цього сезону буде аж три. Кажуть, численні  повідомлення про страшний вірус зразка 2010 року  надумані  і часто мають на меті підігріти інтерес не стільки до щеплень, як до противірусних препаратів. Ефективність новомодних ліків, що нібито можуть поставити вас на ноги в лічені дні, та ще й не дають хворобі бути заразною, ставлять під великий сумнів.

Від грипу «масачусетс», кажуть, порятує хіба що сильний імунітет або ж вакцинація. Для України він  – так би мовити новий – старий штам: хоч і циркулював кілька років тому, та сподіватись на набутий тоді імунітет, на жаль, не доводиться. Не порятує і щеплення кількарічної давнини: для більшості людей внаслідок поганого харчування, а відтак  і імунітетувакцинація дієва лише два – три сезони, якщо не менше.

М-Студіо 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також