УжНУ серед лідерів: 11-те місце у рейтингу вишів України 2024 року

544 2

Серед понад 200 вітчизняних університетів, що потрапили до вибірки, Ужгородський національний університет (УжНУ) здобув 11-те місце.

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» опублікував консолідований рейтинг за 2024 рік, який був складений на основі даних трьох найбільш авторитетних національних рейтингів закладів вищої освіти: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт». Кожен з цих рейтингів використовує різні критерії для оцінювання вишів.

  • «Топ-200 Україна» оцінює університети за комплексом показників, включаючи академічну репутацію, якість навчання та наукові досягнення.
  • «Scopus» оцінює науково-дослідницьку діяльність закладів на основі публікацій і цитувань у міжнародних наукових журналах.
  • «Бал НМТ на контракт» враховує середні бали національного мультипредметного тесту (НМТ) абітурієнтів, що вступають на контрактну форму навчання.


Підсумковий рейтинг є узагальненням результатів цих трьох рейтингів, що дозволяє отримати більш об’єктивну картину про якість та репутацію закладів вищої освіти України.

Коментарі

П
пилип

Не унiверситет а мусор.

P
Petya

А му-ду хіба шо може очолити рейтинг по взяткам.

Читайте також