В авіатрощі на Житомирщині загинув відомий льотчик Джус

28
0

Відомий пілот з позивним "Джус" та ще двоє льотчиків загинули унаслідок зіткнення двох українських літаків увечері 25 серпня на Житомирщині.

Як повідомляє "Українська правда", троє пілотів, зокрема і Андрій Пільщиков на позивний "Джус", загинули внаслідок зіткнення навчальних літаків Л-39 на Житомирщині.

В пресслужбі командування Повітряних сил ЗСУ зазначили, що офіційний коментар буде пізніше з огляду на певні обставини та розпочате слідство. ДБP вже почало розслідування.

За фактом авіакатастрофи на Житомирщині відкрито кримінальне провадження за правовою кваліфікацію "порушення правил польотів або підготовки до них" (ст. 416 КК України) - повідомили в Офісі Генпрокурора.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, здійснюється огляд місця події, допитуються свідки, призначено комплекс експертиз, які будуть проведені у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ДБР. Там уточнюють, що особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику «чорних ящиків»





Довідково: Джус (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29. З початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва. В інтерв'ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також