В будинку бін Ладена знайшли комп'ютери з цінною інформацією

11
1

Всього у будинку "терориста номер один" були виявлені десять комп'ютерів, стільки ж мобільних телефонів і близько сотні флеш-накопичувачів.

Компютери та флеш-накопичувачі, які вдалося знайти в будинку, де переховувався бен Ладен, фахівці назвали справжньою "скарбницею інформації". Про це повідомив генеральний прокурор США Ерік Холдер.

За його словами, після вивчення отриманої інформації список розшукуваних терористів поповниться новими іменами.

Всього у будинку "терориста номер один" були виявлені десять комп'ютерів, стільки ж мобільних телефонів і близько сотні флеш-накопичувачів.

Генпрокурор також заявив, що вбивство бен Ладена було актом національної самооборони. За його словами, лідер "Аль-Каїди" явно збирався сховатися - у нього виявили 500 євро, а в одязі були зашиті два телефони.

Як відомо, бен Ладена було вбито у ніч на понеділок, 2 травня американським спецназом в укріпленому будинку в районі міста Абботабад поруч з пакистанської столицею Ісламабадом. Відразу після операції американські військові поховали лідера "Аль-Каїди" у морі.

 Смерть бен Ладена офіційно підтвердив президент США. Він повідомив, що санкціонував операцію ще тиждень тому і пакистанські власті були повідомлені про її проведення.

4 травня стало відомо про те, що влада США не буде публікувати фото вбитого терориста. За словами американського президента Барака Обами, таке рішення пояснюється тим, що на знімку відображена "страшна картина", і ця фотографія може викликати сплеск негативних реакцій.

У той же час одне з західних нформаційних агентств купило в пакистанського чиновника фотографії, зняті на місці вбивства бен Ладена через годину після його фізичного усунення.

Коментарі

П
Пітьо

500 євро ??? У Пакистані, яка не є членом Євросоюзу, куди можна було ВТЕКТИ з такою сумою ? За них там навіть шматка хліба не можна купити. Це вже навіть не брехня, це безглуздя, розраховане на тупого американського виборця.

Читайте також