Підірвав петарду у піхві дружини: у Чехії українця засудили до 18 років в'язниці

5228 2

Крайовий суд у чеському місті Пльзень ухвалив вирок у справі 36-річного громадянина України, який жорстоко познущався над своєю жінкою.

У четвер, 27 червня, крайовий суд у чеському місті Пльзень ухвалив вирок у справі 36-річного громадянина України Олександра С., який спочатку жорстоко побив свою дружину (громадянку Молдови 1988 року народження), а потім засунув їй у піхву запалену петарду, яка вибухнула.

Садиста, який до цього у Чехії працював будівельником, визнали винним у замаху на вбивство особливо жорстоким способом та засудили до 18 років позбавлення волі. Після відбуття покарання у чеській в'язниці суворого режиму він буде вигнаний із країни з наступною 10-річною забороною на в'їзд. Крім того, засуджений має виплатити потерпілій 620 тис. крон компенсації за заподіяну фізичну та моральну шкоду, а також відшкодувати страховій компанії 115 тис. крон, витрачені на лікування жінки.

Прокурор вимагав для іноземця максимально можливе покарання за цією статтею – 20 років в'язниці, вигнання з Чехії з безстроковою забороною на в'їзд, а також компенсацію потерпілій у розмірі 1,2 млн. крон. Ці вимоги виявилися задоволеними лише частково. Тому держобвинувач не погодився з вердиктом та подав апеляцію.

Нагадаємо, жахливий злочин стався в ніч на 1 жовтня 2023 року в одному із гуртожитків у селищі Кожлани Пльзеньського краю. Зловмсиник не реагував на благання жінки викликати швидку допомогу, але пізніше самостійно відвіз постраждалу до лікарні Пльзеня. У лікарні нелюд заявив, що дружина поранилася сама. Проте медики не повірили йому та викликали поліцію, садиста затримали.

У обвинувальному висновку йдеться, що йдеться про особливо жорстоке діяння. Смерть жертви від крововтрати не настала лише завдяки своєчасній та висококваліфікованій медичній допомозі. У висновках експертів сказано, що обвинувачений усвідомлював свої дії. Психіатри також зазначили, що Олександр С. — людина з нарцисичними рисами, не здатна відчувати почуття провини.

З матеріалів справи випливає, що чоловік спочатку побив свою дружину, а потім зв'язав скотчем. На суді він розповів свою версію подій. За його словами, дружина, яка планувала з ним розлучитися і жила окремо, приїхала до нього в гості. Після їжі та випитої пляшки ігристого вина стався секс, у процесі якого він запропонував рольову гру.

"Я зв'язав їй руки за спиною, засунув у рот кляп і заклеїв скотчем, а потім поклав на ліжко. Потім я побачив поруч із диваном пакет із петардами та запальничками, дістав одну і засунув їй у піхву. Мені здалося це кумедним – просто засунути та висунути, просто жарт. Я не хотів завдавати їй шкоди, ніякого злого наміру не було", — стверджує підсудний.

Чоловік каже, що підпалив петарду нібито випадково, оскільки було темно і він вирішив лише підсвітити запальничкою, аби витягнути петарду. А далі пролунав вибух.

Потерпіла у сльозах розповіла суду, що її шлюб із Олександром був далеко не ідеальним, чоловік нерідко бив її, тому переїхала від нього у Пльзень. "Але сподівалася, що він зміниться", — розповіла потерпіла. За словами жінки, вона приїжджала в гості до чоловіка двічі, а того фатального дня заїхала забрати деякі речі.

"Ми розмовляли. Ми навіть мали секс. Він хотів знати, коли я повернуся до нього. Я сказала, щоб він не тиснув на мене і що ми почекаємо, поки все налагодиться. Потім він приніс скотч і запитав, чи гратимемо ми. На це я нічого не відповіла. За мить він вдарив мене кулаком у скроню - я була в шоці. Він засунув мені в рот ганчірку та зв'язав руки за спиною. Потім він кинув мене на ліжко обличчям униз і поклав усередину петарду, яку запалив. Пролунав вибух, і в мене ринула кров», — описала те, що сталося, потерпіла.

Потім вона попросила чоловіка викликати швидку допомогу. "Він відмовився, сказавши, що відвезе мене сам. У лікарні мені стало погано. Я почала задихатися і лише невиразно пам'ятаю, як лікарі запитували мене, хто це зі мною зробив", — додала постраждала.

Суддя Ян Госташ також не повірив словам обвинуваченого. «Версія, що він не міг витягнути петарду з піхви і тому вирішив підсвітити собі запальничкою, ірраціональна та нелогічна. Підпал петарди не може бути випадковим, вогонь мав бути спрямований на неї протягом тривалого часу. Якщо йому потрібно було більше світла, він міг просто підняти руку з запальничкою вище. Потерпілий не викликав швидку допомогу, це говорить про неповагу до життя його дружини. Тільки коли він зрозумів, що вона непритомніє, він відвіз її до лікарні», — обґрунтував свій вирок суддя.

Коментарі

Г
Гузицьознавець

Бабам вірити не мож. Прийшла , нібито, за "деякими" речами і сіла му на кониць !? А пак пішло щось не так ....

Читайте також