В Чопі прикордонники відзначили день свого покровителя — святого Спиридона (ФОТО)

10
0

Прикордонники долучилися до спільної молитви з нагоди свята храму, збудованого на території Чопського загону на честь святителя Спиридона Триміфунтського.

Урочисту літургію з нагоди знаменної події очолив капелан загону протоієрей Сергій Ємець.Разом із собором священників військовий капелан звершив святкову літургію з нагоди храмового свята. Спільно з військовослужбовцями та працівниками прикордонного загону отець Сергій молився за усіх, хто наразі обороняє Україну від ворога, хто стоїть на варті територіальної цілісності нашої держави, за поранених та полеглих у бою за її незалежність.


По завершенні літургії отець Сергій звернувся з вітальним словом до усіх присутніх. Він зазначив: «Сьогодні ми вшановуємо нашу церкву, що знаходиться на території прикордонного загону. Можемо сміливо сказати, що це є серце та окраса нашого загону. А найголовніше, це його захисниця, адже тут ми звершуємо молитву, звертаємося до Бога з проханнями про благословення на Перемогу, для наших воїнів-захисників, для наших родин, молимося про мир та добробут у нашій країні».



Декілька цікавих фактів з життя святого Спиридона Триміфунтського, на честь якого названо храм:


За молитвами старця воскресла новонароджена дитина жінки, що попросила допомоги у священника. Після дива мати сама померла. Молитва єпископа повернула її до життя.

Спиридон Тримифунтський допомагав бідним і нужденним, надаючи необхідну їжу. Святитель мав спеціальну комору, звідки люди могли взяти собі все, що їм було необхідно. Коли їх справи покращувалися, вони віддавали назад те, що могли. Комора святого ніколи не була порожньою.

За молитвами Святого Спиридона припинилася тривала посуха на Кіпрі, яка призвела до масових неврожаїв, загибелі худоби та хвороб.

Після смерті старця його поховали у Візантії, а згодом перевезли саркофаг на острів Корфу, де він знаходиться дотепер. Священнослужителі щодня відкривають ковчег із нетлінними мощами святого двома спеціальними ключами. Якщо замок не спрацьовує, вважається, що у цей момент Спиридон Тримифунтський відсутній на місці, допомагаючи комусь у біді.

Температура мощів святого досі тримається біля 36,6 градусів. У день пам'яті після урочистої служби святому міняють черевички, які за рік встигають зноситися. Старі ганчір'яні туфлі розрізають на дрібні частини і віддають віруючим.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також