В Чопі впорядкували і оновили міське кладовище

23
0

не забули й освятити оновлене кладовище

Протягом останніх років в Чопі гостро постало питання про організацію поховань на території міста. Необхідно було виділити додаткову територію, обладнати ритуальний зал, провести інвентаризацію поховань та огородити кладовище. Ці питання порушувалися на зустрічі керівництва Чопської міської ради з представниками різних конфесій на початку 2008 року.

На виконання досягнутих домовленостей на цвинтарі нині вирубано чагарники, засипано та вирівняно рів, який довгий час псував загальний вид кладовища. Відділом архітектури проведено уточнення контур земельної ділянки, але питання встановлення огорожі залишалось відкритим. Кошти для здійснення намічених робіт були виділені міською радою. Відразу розпочались роботи по встановленню сучасної огорожі.

Міським комунальним підприємством виконані роботи щодо прибирання сміття, впорядковано місця біля могил, які тривалий час залишаються бездоглядними. Нарешті, 27 жовтня були завершені роботи зі зведення огорожі, які виконали працівники ТОВ „Панком” та Чопського міського комунального підприємства „Тиса”.

Того ж дня відбулося освячення оновленого кладовища, здійснене настоятелями православної церкви Успіння Святої Богородиці отцем Михаїлом та отцем Віталієм.

На День усіх святих мешканці міста пом’янули своїх близьких. До цього часу місце поховань вже було приведено до належного вигляду. З цього приводу багато приємних слів лунало на адресу будівельників, а також міського голови Галини Цар, з ініціативи і під загальним наглядом якої вони відбулися разючі зміни.

Аліце БАЛОГ:
– Була немало здивована виглядом кладовища. Коли я впродовж 16 років була депутатом міської ради, то докладала чимало зусиль для того, аби навести порядок на місцевому кладовищі. На жаль, до моїх прохань не прислухалися. Від коли в місті господарює жінка-мер, це одразу стало помітно, бо панує порядок.

Я часто їжджу до сусідньої Угорщини, тож бачу, з якою увагою там ставляться до облаштування населених пунктів. Часто відчувала себе в незручному становищі, коли до мене навідувались родичі з сусідньої країни і ми ходили на могилу чоловіка. Тепер усе буде по-іншому. Важливо було дати старт, а тепер, гадаю, буде продовження – і будівництво ритуального будинку, і оновлення дороги.

Марія БАДО:
– Нарешті кладовище добре проглядається, його очищено від багаторічних чагарників. А що вже казати про нову огорожу. Я безмежно вдячна тим людям, які зробили таку велику справу для міста. Тепер важливо підтримувати це святе місце в належному стані, доглядати за могилами рідних так, щоб навколо не було сміття. А це вже залежить від нас, жителів місті, бо саме ми повинні тепер слідкувати за порядком на могилах.

Ангеліна МОНАСТИРСЬКА:
– Ходила на кладовище в День пам’яті, адже там поховано багато моїх рідних. Милувала око нова огорожа. Своїми враженнями зі мною поділилась давня знайома, яка вже протягом багатьох років проживає в Угорщині, а до України приїжджає лише навідати могилу рідних. Багато добрих справ нинішньої влади згадали ми, адже на сьогодні в місті нарешті маємо оновлене кладовище, очищений від непотребу парк з новими лавицями та багато іншого.

Як корінна жителька міста Чоп, скажу з упевненістю, що ніколи наше місто не було таким доглянутим, як тепер. А нам, корінним жителям міста, надзвичайно приємно бачити місто саме таким, яким воно є сьогодні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також