В Дебрецені відбулася конференція на тему

4
0

`Посилення регіональної співпраці між Угорщиною та Україною`

     За дорученням Міністерства охорони навколишнього природного середовища України державна екологічна інспекція в Закарпатській області прийняла участь в роботі 3-ї конференції „Посилення регіональної співпраці між Угорщиною та Україною”, що днями відбулася в м. Дебрецен (Угорщина).

        З часу проведення перших двох  (1998 р. - м.Ньїредьгаза; 2005 р. -м.Дебрецен) Угорщина стала членом ЄС, Україна активніше розвиває відносини із сусідніми державами. За результатами попередніх форумів були підготовлені та втілені численні пропозиції міжнародних (INTAS чи ЄС) проектів, розпочались нові напрямки досліджень та успішна співпраця.

          3-я конференція  була організована з метою посилення співробітництва прикордонних регіонів обох країн в різних галузях, в тому числі і у сфері охорони довкілля, надання допомоги у підготовці двосторонніх та багатосторонніх міжнародних проектів, а також підвищення можливостей співпраці шляхом залучення сусідніх країн. 

        В роботі конференції прийняли участь провідні науковці, керівники підприємств та організацій, державних установ прикордонних областей України, Угорщини, Румунії та Словаччини.

       В рамках форуму начальник Інспекції - головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Михайло Садоха виступив з доповіддю та презентацією на тему: „Реалізація природоохоронної урядової політики України на прикладі регіонального співробітництва державної екологічної інспекції в Закарпатській області по контролю якості води прикордонних водотоків” .

        Учасники форуму позитивно відзначили досвід Інспекції в частині міжнародного співробітництва з природоохоронними органами сусідніх держав по контролю за станом довкілля. В ході конференції було висловлено зацікавленість щодо розвитку співпраці з Інспекцією в сфері охорони навколишнього природного середовища та досягнуто попередніх домовленостей щодо розробки та реалізації спільних природоохоронних проектів, повідомили в Державній екологічній інспекції Закарпатської області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також