В Держгірпромнагляді пояснили, чому і до коли без газу «сидить» 48 тис споживачів

13
0

Начальник Управління Держгірпромнагляду України по Закарпатській області Саварін Михайло підтвердив сьогоднішні слова мера Погорєлова про те, що «жахнути» вчора могло в будь-якій точці Ужгорода.

 

«Газ вчора розповсюджувався, в тому числі, і по каналізації. На яку відстань – сказати важко. Це і стало основною причиною того, що газопостачання припинено по всьому місту і району», - зазначив у коментарі Мукачево.net  Саварін.
 
Незадовго до того, на брифінгу присвяченому надзвичайній ситуації, Віктор Погорєлов розповів: "Внаслідок проколу газової труби на розі вулиць Анкудінова і Руської, газ пішов на поверхню і почав заповнювати інфраструктурні мережі, каналізаційні люки і мережі інших комунікацій міста Ужгород. Як тільки спрацював газовий клапан, автоматично було відключене газопостачання. Ми не знали де яка ситуація проникнення газу. До цього часу проводиться вентиляція підвалів і пошук можливих очагів скупчення газу. В усній короткій бесіді (ще до вибуху, авт.) було вирішено відключити частину міста від електропостачання, тому що загроза вибуху могла бути в будь-якій квартирі або підвали будь-якого будинку.
 
"Куди газ пішов і де і наразі існує скупчення газу невідомо, точно так же, як і не відомо те, де ще могли бути плачевні наслідки. А такий ризик був, і дуже високий, - підтвердив слова мера Савірін. – Тому була необхідність відключити від газу все місто і район».
За словами посадовця, сьогодні вже реально повністю відновити електропостачання в Ужгороді, а завтра можна буде відновлювати газопостачання, починаючи з приватних будинків міста і району.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також