В дитячому будинку-інтернаті Закарпаття, де перебувають діти-переселенці, виявили грубі порушення

77
5

Офіс омбудсмена виявив порушення у дитячому будинку-інтернаті, де перебувають діти з Донецької області.

У закладі, який знаходиться у відомстві Закарпатської обласної ради, виявили недоліки, що призводять до порушення прав підопічних, яких юди евакуювали 22 підопічних Дружківського дитячого будинку-інтернату Донецької області.

Зокрема, медична діяльність у закладі здійснюється без відповідної ліцензії, не проводиться огляд підопічних лікарсько-консультативною комісією за участю лікаря-психіатра для вирішення питання щодо їхнього подальшого перебування в будинку-інтернаті або можливості перегляду рішень про недієздатність. Також виявлені порушення санітарно-гігієнічні норми, недотримання установленої норми площі з розрахунку на одного підопічного. Порушуються правила протипожежної безпеки.

З метою усунення виявлених порушень прав і свобод осіб, яким надаються соціальні послуги зі стаціонарного догляду, будуть скеровані до компетентних органів відповідні акти реагування.

Наразі в закладі перебувають 109 підопічних - 79 дорослих і 30 дітей, зокрема, 2 дитини-сироти і 15 дітей, позбавлених батьківського піклування. Також сюди евакуювали 22 підопічних Дружківського дитячого-будинку-інтернату Донецької області. Опіка закладом здійснюється над 30 особами, опіка батьками – над 13 дітьми. В будинку-інтернаті є 3 лежачих хворих.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ДН
До нижнього

У тебе теж помилка , руЦкоглаголющее чудо з центральної частини країни: не "буть" , а бутИ . Вчи УКРАЇНСЬКУ.

МФ
Мукачівець ФА.

Ту є помилка у статті: "....яких юди евакуювали 22 підопічних" . А має буть "...яких сюди евакуювали" .

Г
Громадянин

Влада має шанс усунути недоліки - добудувати приміщення, щоб відповідали кількості поселених, виділити кошти на протипожежну безпеку, на ліцензію провадження медичної практики, додатково - кошти на зарплату лікаря, який буде працювати в закладі соцзахисту із відповідним ліцензуванням. А омбудсмена запитати, скількох переселенців він прийняв і прихистив особисто???

З
Закарпатець

фактично це звичайна статейка звіт про БЕЗдіяльність омбудсмена (шаромижника жируючого на бюджетних кошта)

З
Закарпатець

Так а ви кошти виділяйте і тоді буде все окей.

Читайте також