В галереї "Ужгород" триває "Гра"

5
0

Свій 50-річний ювілей закарпатський художник Владислав Габда відзначив «Грою» - персональною виставкою в галереї «Ужгород». Про це повідомляє один з обласних телеканалів

Мистецтвознавець Мирослав Сирохман запевняє: «Картини Влада Габди привертають увагу глядача, який потрапляє в зону дії кольорових площин, відчуває їх енергетику і притягальність. Митець передає магнетизм, силу, експресію кольорів, їх відтінків та поєднань, насолоджується свободою гри з фарбами, знаками, символами.   Художникові не властиве замилування вже досягнутим, відомим. Він ставить перед собою нові завдання і йде непростим шляхом до незвіданого, до настійного діалогу з собою та світом». Він впевненний, що для того, щоб сприйняти таку чисту роботу з кольором, формую необхідно розвивати додатковий орган естетичного чуття.  

Сам Габда розповідає, що малювати йому допомагає осмислення подій чи побаченного: «Десь щось бачу, роблю з цього висновок і пробую відобразити це на холсті, - каже художник. -  Я займаюсь сучасним мистецтвом адже вважаю, що підсвідома частина людського розуму наштовхує на дуже глибокі думки. Саме це я хотів би розбудити». 

Всього експоновано 32 роботи.   Виставка триватиме до 06 березня 2011 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також