В "інноваційному" рейтингу Україна виявилася на 42-му місці

10
0

Агентство Bloomberg опублікувало рейтинг 50 найбільш інноваційних країн, який очолили Сполучені Штати Америки, а Україна зайняла 42 позицію.

Друге місце у Південної Кореї, замикає "п'єдестал" Німеччина. Четверте і п'яте місця зайняли Фінляндія і Швеція. Всього в десятку найсильніших увійшли 6 країн ЄС. Далі з шостого по десяте місце йдуть: Японія (6), Сінгапур (7), Австрія (8), Данія (9) і замикає десятку Франція.

Росія виявилася єдиною з країн пострадянського простору, які потрапили в першу половину рейтингу, зайнявши 14 місце між Норвегією (13) і Бельгією (15).

У кінці списку виявилися Україна, Латвія і Білорусія, розташувавшись на 42, 44 і 49 місці відповідно. Іран на 47 місці, а замикає список Південна Африка.

Інноваційність тієї чи іншої країни вимірювалася з семи факторів: інтенсивність науково-дослідницьких і дослідно-конструкторських розробок (НДДКР), продуктивність, питома вага високих технологій, концентрація наукових працівників, виробничі можливості, рівень освіти і патентна активність.

Нагадаємо, в січні цього року Україна не потрапила в черговий рейтинг кращих для ведення бізнесу країн, який також становив Bloomberg.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також