В Іраку припинено видобуток нафти

5
0

Видобуток нафти на найбільшому у світі родовищі вуглеводнів Румейла в південній частині Іраку було тимчасово припинено через два вибухи, які прозвучали минулої ночі на підприємстві, на експорт це не вплинуло.

Про це заявив міністр нафти Іраку Абдель Карім аль-Луейбі в суботу.

За його словами, зараз проводиться ремонт трубопроводів, але поки що невідомо, коли поновиться видобуток нафти на родовищі, розробленому BP і китайською CNPC.
 
"Два вибухи пошкодили трубопровідні мережі транспортування нафти з Румейла на сховища Зубайра. Нам вдалося погасити пожежу, після чого почалися відновні роботи", - сказав міністр нафти.
 
Компанія BP заявила, що їй довелося зупинити виробництво на нафтовому родовищі Румейла після того, як державна Південна нафтова компанія Іраку попросила про це у зв`язку з вибухами.
 
"Нас попросили згорнути виробництво в Румейлі. Від Південної нафтової компанії ми дізналися, що може бути пошкоджена лінія експорту за межі області", - сказав представник ВР.
 
Джерела в поліції Басри сказали, що пожежі було погашено о 6:00 ранку суботи і первинні доповіді засвідчили, що на мережах трубопроводів було розміщено дві бомби.
 
"Це терористичний акт. Ми знайшли докази того, що бомби були використані, аби підірвати трубопровідні мережі", - сказав співробітник поліції в Басрі на умовах анонімності.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також