В Ірландії зменшують соціальні виплати для українських біженців

671 1

З вересня 2024 року зміняться умови надання соціальної допомоги біженцям з України в одній із європейських країн. Багатьом українцям скоротять виплати.

Сотні тисяч українців виїхали до Європи через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Європейські країни активно підтримують біженців, пропонуючи їм різноманітні програми підтримки. Одні з найвищих виплат українським громадянам пропонує Ірландія. Але з 1 вересня багатьом біженцям різко скоротять грошову допомогу.

Уряд Ірландії ухвалив рішення змінити програму підтримки біженців з України, які прибули до країни після 24 лютого 2022 року. Згідно з новими правилами, виплати українцям знизять у кілька разів.

Так, раніше біженцям виплачували суму, яка дорівнює допомозі по безробіттю в Ірландії, - 232 євро на тиждень. Але з початку осені ця цифра скоротиться до 38,80 євро на тиждень для дорослих та 29,80 євро для дітей.

Коментарі

І
Інформативно

А насправді скоротять лише новоприбулим . Для всіх інших все залишиттся як є . Тобто , 880 € на людину в місяць. Укропропаганда формує неправильні думки на території укрАйїни.

Читайте також