В Іршаві відкрили нову будівлю районного суду (ФОТО)

41
0

Нову будівлю облаштовано за європейськими стандартами: забезпечено доступ до приміщення суду для людей з інвалідністю, створено 6 кабінетів суддів, 4 зали судових засідань, які оздоблені системами відеоконференцзв’язку.

Як зазначають в Іршавській міськраді, вчора, 27 червня, на передодні Дня Конституції України відбулася урочиста церемонія відкриття нової будівлі Іршавського районного суду.

З нагоди відкриття адмінбудівлі до Іршави завіталиГолова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, начальник територіального управління державної судової адміністрації України в Закарпатській області Олександр Кошинський, голова Апеляційного суду Закарпатської області Ганна Фазикош, т. в. обов?язки голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Дуран, Іршавський міський голова Степан Бобик, представники суддівського корпусу області і району, представники правоохоронних органів та засобів масової інформації.

Нове приміщення Іршавського райсуду облаштоване за європейськими стандартами.


Зеновій Холоднюк підкреслив особливу значимість події, адже відтепер місцеві мешканці в повній мірі можуть реалізувати своє право на доступ до правосуддя.

"Наша головна мета – створити умови для того, щоб правосуддя здійснювалось ефективно. Право на доступ до суду означає обов’язок держави забезпечити ефективний розгляд справи в суді – це о дне з фундаментальних основ правової держави", - зазначив Зеновій Холоднюк.

З його слів, при розробці проекту реконструкції будівлі суду, яка була майже зруйнована внаслідок пожежі, в Судовій адміністрації врахували усі сучасні стандарти та норми. Зокрема облаштовано 6 кабінетів суддів, 4 зали судових засідань, які оздоблені системами відеоконференцзв’язку.

На завершення голові Іршавського районного суду Ірині Даруді було вручено символічний ключ від нової будівлі після чого поважні гості перерізали стрічку і запросили всіх гостей на освячення будівлі та оглядову екскурсію кабінетами суду.


Нагадаємо, будівля, у котрій протягом останніх 60 років працював районний суд, була вщент зруйнована масштабною пожежею 2016 року.

Відтоді мешканці району були обмежені у праві на доступ до правосуддя.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також