В Іршаві `забубнявів` бузок, а на Ужгородщині `виліз` часник

5
0

і це все у грудні :)

«Ви бачили, на нашій клумбі перед будинком з`явилися пуп`янки на бузку», - із такими словами у неділю зайшла в квартиру мама.

Таке бувало, пригадую, пізньої осені, але щоб у грудні! Кілька пуп`янків побачила на магнолії, що у дворі будинку неподалік автостанції. А на Ужгородщині у знайомих передчасно з-під землі «виліз» часник.

Винна у всьому плюсова температура і дощі. Простіше кажучи, погода ввела в оману природу. Заступник начальника Закарпатгідромету Василина Блох каже, що це не дивина, бо, за спостереженнями, в області у грудні в основному погода з плюсовими температурами. Часто в першій декаді місяця в низинній частині можна на клумбах та луках побачити запізнілі квіти. У 2000 році у цей період у лузі цвіли ромашки та деревій. У грудні 2006 року відлиги (температура повітря вище 0`) відмічались упродовж 23 днів, а максимальна температура повітря - 15,6` тепла.

Поки таких температур цьогоріч не фіксували. Та для «розквітлих» рослин такий стан справ не на користь - якщо вдарить мороз, їм кінець.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також