В іспанській провінції заборонили кориду

18
0

Парламент Каталонії 28 липня прийняв рішення про заборону кориди в регіоні з першого січня 2012 року, повідомляє AFP.

Рішення було підтримано 68 голосами, 55 парламентаріїв висловилися проти. Таким чином, Каталонія стане першою іспанською провінцією, що відмовилася від багатовікової традиції бою биків.

Дискусія в парламенті стала результатом петиції мешканців Каталонії, яку підписали приблизно 180 тисяч людей. Два найбільших парламентських блоку, врахувавши унікальність предмету голосування, дозволили своїм членам голосувати поза залежністю від партійної приналежності, спираючись тільки на власну думку.

Прихильники кориди побоюються, що ухвалене каталонським парламентом рішення може надихнути на заборону кориди влади інших районів Іспанії. Втім, деякі висловлюють думку, що заборона бою биків інспірований не стільки захисниками прав тварин, скільки націоналістичними колами, які використовують будь-який привід, щоб показати незалежність Каталонії від загальноіспанских традицій.

У свою чергу противники кориди наполягають на тому, що це криваве розвага привертає увагу перш за все цікавих туристів, у той час як більшість іспанців відноситься до бою биків без особливого пієтету. Вони також називають кориду варварським звичаєм, час якого давно минув.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також