В Італії зафіксовано новий випадок масової загибелі птахів

46
0

В італійському місті Фаенца в провінції Равенна зафіксований новий випадок масової загибелі птахів.

Італійські експерти з дикої природи і фауни виявили мертвими більше тисячі звичайних горлиць, а також інших птахів сімейства голубиних. За даними експертів причиною смерті птахів стала гіпоксія.

Мертві птахи падали на дахи будинків та автомобілів. Тільки в п'ятницю, 7 січня, були знайдені мертвими 300 птахів, а за кілька днів - більше тисячі.

Це вже третій випадок масової загибелі птахів з початку нового року. Нагадаємо, в ніч на середу, 5 січня, мешканці міста Фалькопінга, розташованого на південному заході Швеції, виявили на вулицях близько сотні мертвих птахів, серед яких галки, ворони, сороки.

Пізніше співробітники Національного шведського ветеринарного інституту заявили, що масова загибель птахів у Швеції пов'язана з несподіваним зовнішнім впливом.

Між тим, ЗМІ проводять паралелі між випадком в Швеції і схожою подією в американському штаті Арканзас. Там у новорічну ніч з неба впало більше трьох тисяч мертвих чорних дроздів. Згодом експерти почали схилятися до думки, що загибель птахів спричинили новорічні феєрверки. Шум від вибуху петард і феєрверків міг настільки налякати дроздів, що вони дезорієнтовані у просторі почали врізатися в будинки, машини і один в одного.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також