В Карпатах "загорілися" ідеєю Януковича

12
0

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк заявив на прес-конференції, що його область готова стати базовою для проведення Зимових Олімпійських ігор 2022.

«Ми повинні виграти цю конкурентну боротьбу, щоб Івано-Франківська область залишилася базовою для проведення Олімпіади», - сказав Вишиванюк.

Він вважає, що базою для проведення зимових ігор в області можуть стати гірськолижний курорт «Буковель», селище Ворохта, де є лижні трампліни і траси для змагань з біатлону, міста Яремча, Коломия, Івано-Франківськ, Долинянскій регіон.

«Одним словом, зараз ми будемо розробляти велику стратегічну програму з залученням інвесторів, а інвестори вже є», - зазначив Вишиванюк.

За його словами, почувши, що готується такий широкомасштабний проект, група інвесторів виявили бажання побудувати в Яремче та Івано-Франківську два льодових палацу на 15 тис. глядачів.

«Є група інвесторів, яка готова взяти на себе практично все будівництво, а держава просить взяти на себе будівництво дороги Яремча - Івано-Франківськ і не тільки Яремча - Івано-Франківськ», - сказав Вишиванюк.

Він пояснив, що Президент України Віктор Янукович, глава Олімпійського комітету, інші відповідальні чиновники приїдуть в область, щоб «намалювати приблизний план будівельної революції в Івано-Франківській області».

«До 2022 є час, база в нас є хороша й, використовуючи цей час, бажання інвесторів працювати, будувати готелі, інші установи туристичної інфраструктури, ми маємо реальну можливість зробити з області, як було заявлено мною раніше, писанкового край», - підкреслив Вишиванюк.

Можливість провести Зимову Олімпіаду 2022 глава області вважає величезною перспективою для регіону, можливістю перетворити область «в туристичну Швейцарію».

«Так чи інакше, сигнал ми отримали і будемо продовжувати наполегливо працювати, щоб цей проект все ж таки був здійснений на території нашої області», - пообіцяв Вишиванюк.

Нагадаємо, 27 травня Президент України Віктор Янукович пообіцяв подати заявку від України на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Вважається, що в разі її задоволення ігри пройдуть в Карпатах. Відповідно до положень Олімпійської Хартії, заявка на проведення Олімпійських ігор повинна подаватися в Міжнародний Олімпійський комітет (МОК) офіційною владою міста-кандидата при схваленні Національного олімпійського комітету, а також з письмовою гарантійним зобов'язанням, де уряд країни підтверджує, що Олімпійські ігри будуть проводитися за правилами і відповідно до умов, які висуває МОК.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також