В лікарні святого Мартина запрошують перевірити ендокринну систему

14
5

Також проінформували, які наслідки можуть вплинути на здоров'я людини у разі дефіциту йоду.

Щитоподібна залоза – це ендокринний орган. Вона розташована на передній поверхні шиї, попереду трахеї. Її робота полягає у секреції гормонів тироксину (Т4) та трийодтироніну (Т3), що виділяються у кров, а потім розносяться до всіх тканин організму. Ці гормони потрібні для нормального функціонування практично всіх органів та систем. Вони впливають на обмін речовин, зберігання тепла, роботу серця та судин, ріст і формування скелету і м’язів, інтелектуальний розвиток дітей та емоційну стабільність дорослих та ін. Недарма щитоподібну залозу називають "щитом" організму.

Щитоподібна залоза не може функціонувати без йоду. Щоб уникнути дефіциту йоду до щоденного меню слід регулярно включати: морепродукти, білу рибу, морську капусту, овочі, фрукти, яйця, молоко, яловичину, волоські горіхи. Деяким людям може бути важко отримати достатню кількість йоду з харчування, через збільшення потреб або обмежені джерела їжі.

Дефіцит йоду може вплинути на здоров’я в будь-якому віці. Достатня кількість цього мікроелементу особливо необхідна під час вагітності та у ранньому дитинстві (до 3 років), оскільки нестача може погіршити ріст і розвиток дитини, зокрема розвиток мозку та нервової системи.

м.Мукачево, вул.Грушевського, 29 (Діагностичний центр лікарні), вул.А.Новака (Пирогова) 8-13 (стаціонарні відділення): 0678252225, 0958252225


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

П
Петро

Для чого маніпуляційний кабінет на Грушевського перенесли з 1на 4 поверх? Зараз десятки а може й сотні важкохворих пацієнтів та людей з інвалідністю змушені долати чотири поверхи щоб здати аналізи

A
alloooo

у децембру кінчилисі препарати /хімікати но я пішов уже в сьому році - і вшитко готово... А ся докторка нормальна і не треба туй спамити....

П
Пацієнт

У лабораторії сказали шо не роблять ТТГ і інші гормони бо нема чим! І лікарі радять іти у приватні якшо хочете якість бо самі там здають і мають відкати! Тому про направлення пишіть у фейсбуці!

ДЯ
до Я

не пишіть дурницю. Аналізи за направленням безкоштовні

Я
Я

Запрошують за великі кошти, щоб ендокринолог розказав і виписав направлення на лабораторну діагностику, що коштує багатьом пів зарплати місячної. Цю інформацію забули додати до статті.

Читайте також